Hlavní obsah

Sparta potvrdila odchod tří útočníků i trenéra

Hokejová Sparta na svém webu oficiálně potvrdila odchod trojice útočníků i švédského trenéra Hansa Wallsona. Dres Pražanů již nebudou oblékat Dominik Simon, Fin Olavi Vauhkonen a Gustaf Thorell ze Švédska. Zatímco Wallsonovi i Vauhkonenonovi, kteří do Sparty přišli v průběhu sezony, skončily smlouvy, Thorell končí po roce a se Simonem klub předčasně ukončil kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Simon ze Sparty během utkání s Brnem.

Článek

"Olavi přišel především kvůli rozšíření kádru na play off. Gustaf Thorell měl kontrakt na jednu sezonu a rozhodli jsme se spolupráci dál neprodlužovat. S Dominikem jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka. V případě Thorella, který se už domluvil na spolupráci s druholigovým švédským týmem BIK Karlskoga, Sparta před rokem avizovala, že podepsal dvouletou smlouvu.

Pražané dnes zároveň oznámili podpisy smluv s šesti mladšími hráči. Ve Spartě budou pokračovat brankář Oldřich Cichoň, obránci Martin Böhm a Dominik Pavlák a útočníci Andrej Fábry, David Senčák a Jan Krupička.

"Naším velkým cílem je, abychom dokázali zapracovat do A-týmu hráče jak z akademie Sparty, tak Letňan. Je super, když se v organizaci prosadí hráči, kteří mají k organizaci vztah už od mládí. Věřím, že tito hráči dokáží navázat na zlatý úspěch v juniorské soutěži a najdou si pevné místo mezi dospělými," uvedl sportovní ředitel Tomáš Divíšek.

Reklama