Hlavní obsah

Sparta propadla v Třinci, Hradec uspěl v nájezdech, Kladno doma prohrálo

Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v pátečním utkání 49. kola extraligy nad Spartou 4:1 a dál vede extraligovou tabulku. Dařilo se i Plzni, která vyhrála v Mladé Boleslavi 3:0. Naplno zabral i poslední Zlín, jenž na vlastním ledě přehrál Vítkovice 4:1. Hradec Králové zvítězil po nájezdech v Karlových Varech, v sedmé sérii rozhodl Cingeľ. Kladno prohrálo s Libercem 1:3, Rytířům nepomohla v závěru ani hra bez brankáře. Olomouc nestačila na České Budějovice, s Motorem prohrála 3:4 v prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejoví Oceláři Třinec se pokoušejí počtvrté v sezoně vyhrát nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté porazili ve šlágru Spartu 4:1 a vyhráli bez ztráty bodu všechna čtyři vzájemná utkání v sezoně. Lídr soutěže rozhodl v prostřední třetině, v níž zlomili bezbrankový stav Ondřej Kovařčík, Daniel Krenželok a Petr Vrána. V dresu hostů si odbyl premiéru Július Hudáček, který nastoupil v brance od poslední části.

Třinec postrádal stejně jako minule pět olympioniků, navíc ještě v sestavě scházel i Bakoš. Nová posila Ocelářů, kterou slezský klub získal před uzávěrkou přestupů, se k týmu připojí až během víkendu. Spartě chyběli poprvé reprezentanti Sobotka s Řepíkem.

Plzeň zvítězila na ledě Mladé Boleslavi 3:0 a bodovala popáté za sebou. Plný zisk proti Bruslařskému klubu vybojovali Indiáni poprvé od konce září 2020. Ještě po 27 minutách byl stav bezbrankový. Dvakrát se trefil útočník Jan Schleiss, první čisté konto v sezoně uhájil brankář Dominik Pavlát.

Kladno prohrálo s Libercem 1:3 a ukončilo svoji sérii dvou výher za plný počet bodů. S Bílými Tygry tak Středočeši nezískali ani bod i ve čtvrtém vzájemném měření v sezoně. Všechny branky duelu padly ve druhém dějství.

Náskok Rytířů na poslední Zlín se po výhře Beranů nad Vítkovicemi snížil na 12 bodů. Naopak Liberec po dvou předchozích porážkách touto výhrou poskočil na osmé místo vyrovnané tabulky.

Zlín zdolal Vítkovice 4:1 a bodoval počtvrté za sebou, potřetí z toho vyhrál. Gólem a asistencí se na tom shodně podíleli útočník Valentin Claireaux a obránce Ondřej Němec. Ostravané podruhé za sebou nebodovali.

Druhý Hradec Králové vyhrál na ledě dvanáctých Karlových Varů 4:3 po samostatných nájezdech, ale jejich ztráta na vedoucí Třinec se zvýšila na sedm bodů. Mountfield si vynutil prodloužení 41 sekund před koncem třetí třetiny díky brance Ahtiho Oksanena. V sedmé sérii rozstřelu rozhodl Lukáš Cingel. Energie bodovala popáté za sebou a teprve podruhé z toho prohrála.

České Budějovice zvítězily v Olomouci 4:3 v prodloužení a připsaly si čtvrté vítězství za sebou. V čase 64:48 rozhodl obránce Jan Štencel. Hanáci zaznamenali už sedmou porážku z posledních osmi duelů.

49. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Sparta 4:1
Branky: 29. O. Kovařčík, 35. Krenželok, 38. Vrána, 53. Růžička - 24. Matuškin.
Karlovy Vary - Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 14. Hladoník, 49. Černoch, 56. Flek - 33. Lalancette, 34. Pavlík, 60. Oksanen, rozhodující nájezd Cingeľ.
Zlín - Litvínov 4:1
Branky: 8. Makarenko, 27. Caireaux, 36. Němec, 53. Hejcman - 34. Lakatoš.
Mladá Boleslav - Plzeň 0:3
Branky: 28. Malát, 34. a 51. Schleiss.
Kladno - Liberec 1:3
Branky: 25. Zikmund - 23. Šír, 24. Zachar, 32. Klapka.
Olomouc - České Budějovice 3:4 v prodloužení
Branky: 6. Navrátil, 22. Knotek, 33. Olesz - 3. Gulaš, 38. Bučko, 45. Beránek, 65. Štencel.

Reklama

Související témata: