Hlavní obsah

Sparta reaguje na marodku, finalizuje podpis posily do útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na marodce má dlouhodobě útočníky Joshe Kestnera s Janim Lajunenem a i šéf sportovního úseku hokejové Sparty Tomáš Divíšek se nechal slyšet, že se poohlíží po posilách. A zdá se, že pražský celek ji už našel. Přijít by měl osmadvacetiletý kanadský forvard Stephen Harper, jenž končí ve slovenské Nitře.

Foto: TASR / Profimedia, Profimedia.cz

Stephen Harper v dresu Nitry.

Článek

Rodák z Hamiltonu v Ontariu zamířil do Evropy předloni, po angažmá v nižších soutěžích AHL či ECHL se upsal německému Düsseldorfu. Odtud loni v září zamířil do Nitry.

V aktuálně šestém týmu slovenské nejvyšší ligy se mu dařilo, ve 28 zápasech zaznamenal 30 kanadských bodů. Smlouvu do konce ročníku ale nedodrží.

„I přes platnou smlouvu s naším klubem jsme se nakonec rozhodli Stephena uvolnit a umožnit mu přestup do české nejvyšší soutěže. Toto rozhodnutí jsme učinili po zralé úvaze. S jeho novým klubem jsme se dohodli na podmínkách jeho uvolnění,“ uvedl na oficiálních stránkách Nitry její prezident Miroslav Kováčik.

Podle informací Sport.cz by oním klubem z extraligy měla být právě Sparta. „Stephen bral nabídku z České republiky jako životní příležitost. Navíc bude hrát za špičkový český klub s bohatou historií,“ dodal Kováčik.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články