Hlavní obsah

Sparta - K. Vary 4:3Sparta vyhrála potřetí v řadě a v tabulce poskočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Doležal 1 : 0
13. Rachůnek 1 : 1
37. Horák 2 : 1
39. Thorell 3 : 1
47. Černoch 3 : 2
55. Kaše 4 : 2
56. Beránek 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty v dohrávce 43. kola extraligy porazili Karlovy Vary 4:3. Pražané zvítězili počtvrté v řadě a posunuli se na šestou příčku tabulky. Na čtvrtou Plzeň chybějí svěřencům trenérského dua Josef Jandač, Miloslav Hořava čtyři body, oproti Indiánům však mají zápas k dobru. Hosté prohráli třetí z posledních čtyř duelů a zůstali jedenáctí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zdeněk Doležal ze Sparty (vpravo) se spoluhráči se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Utkání v O2 areně začalo zostra. Už po 20 sekundách vyzval hostující Plutnar ke skórování Kulicha, sedmnáctiletý útočník ale odkrytou Hudáčkovu branku minul. Z protiakce udeřila Sparta. Pavelkovu přihrávku si před brankou našel osamocený Doležal a bez problémů překonal Lukeše.

Energie se po inkasovaném gólu dostávala do hry pomalu a šance si vytvářela jen stěží. Přesto hosté dokázali zásluhou Rachůnkovy nenápadné akce vyrovnat. Třicetiletý útočník nachytal Hudáčka nahozením prakticky z brankové čáry a vstřelil 11. gól v sezoně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Martin Kohout z Karlových Varů a Jakub Strnad ze Sparty.

Druhá třetina začala opatrněji. V 26. minutě využil zmatku v karlovarských řadách Šmerha a uháněl sám na Lukeše, gólman hostů si však s jeho únikem dokázal poradit a udržel nerozhodný stav.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Tomáš Rachůnek z Karlových Varů a Erik Thorell ze Sparty.

Vedoucí branky se domácí dočkali v 36. minutě, individuální akci Kašeho zakončil z hranice brankoviště Horák. Hned po minutě a půl sparťané odskočili na rozdíl dvou gólů. Kohoutovo vyloučení potrestal Thorell, jenž z pravého kruhu potřetí prostřelil Lukeše.

V 47. minutě Karlovarští v přesilové hře zamkli protivníka v obranném pásmu a po dvou závarech před Hudáčkem se dočkali snížení. Z dorážky přiblížil Západočechy na rozdíl jediné branky Černoch.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Utkání 43. kola hokejové extraligy HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 17.února 2022 v Praze.

Sparta v 55. minutě odskočila zásluhou Kašeho dorážky na 4:2, o pouhých deset vteřin později ale karlovarští hokejisté opět snížili na rozdíl jediného gólu. V nepřehledné situaci před Hudáčkovou brankou se nejlépe zorientoval útočník Beránek a vykřesal hostům naději. Srovnat již Západočeši nedokázali a prohráli třetí z posledních čtyř zápasů.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Z. Doležal (T. Pavelka), 37. R. Horák (D. Kaše), 38. E. Thorell (T. Pavelka, Chlapík), 55. D. Kaše (Z. Doležal, Moravčík) - 13. T. Rachůnek (Kulich, Dlapa), 47. Černoch (Kohout, T. Vondráček), 56. O. Beránek (Hladonik). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: J. Hudáček - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, M. Jandus, Mikliš - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - M. Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Mikyska, Weinhold - T. Rachůnek, T. Mikúš, Kulich - O. Beránek, Hladonik, T. Vondráček - Koblasa, Černoch, Kohout - Průžek, Jiskra, Osmík. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: