Hlavní obsah

Sparta? Zatím jsem si raději užíval postup, tvrdil střelec vítězné branky Komety Zohorna

Brno

Dvěma góly přispěl k triumfu hokejistů Komety 4:3 nad Plzní v šestém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off, po němž je jasné, že Škodovka titul neobhájí. Zejména druhá trefa útočníka Hynka Zohorny v páté minutě prodloužení vyvolala v přeplněné Kajot areně doslova šílenství. Brňané postupují do semifinále proti Spartě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hynek Zohorna z Brna se raduje z gólu. Vlevo je jeho spoluhráč Adam Raška.

Článek

Byly to vaše životní góly?

Asi ano. Už jsem sice skóroval před dvěma lety ve finále proti Pardubicím, avšak tentokrát byla moje druhá branka rozdílová a poslala nás mezi čtyři nejlepší extraligové týmy. Důležitější jsem ještě nevstřelil. Jsem hrozně šťastný.

Vybavujete si klíčový okamžik?

Ani moc ne. Jen si pamatuju, že jsem se pokusil plzeňského gólmana Machovského zmást v sólu pohybem ramen. Reagoval na něj a pro mě pak už nebyl velký problém zasunout puk do sítě.

Vstřelil jste i vůbec první gól v zápase. Zvedl vám sebevědomí?

Ano. Cítil jsem se pak na ledě hodně dobře. A uvědomil jsem si, že v sérii dosud pokaždé uspělo mužstvo, které dalo vedoucí branku. V pátek se to potvrdilo.

Co bylo ve čtvrtfinále hlavní devízou Komety?

V náš prospěch rozhodla především týmová práce.

Proběhla nějaká oslava?

Dali jsme si chutnou večeři a k ní jedno pivo. Nic jiného nepřipadalo v úvahu. Vždyť za pár dní začne semifinále a my na něj chceme být dobře připraveni.

Jak jste na tom se silami?

Máme jich dost. Před sezónou jsme hodně honili fyzičku. Stejně jsme ale rádi, že už nemusíme v neděli do Plzně k sedmému duelu. Víkendový odpočinek přišel vhod.

Už přemýšlíte o Spartě?

Zatím jsem se snažil takové myšlenky vytěsnit, v hlavě jsem si raději užíval postup. Ale od pondělí se už začneme stoprocentně koncentrovat na úvodní semifinálové střetnutí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.