Hlavní obsah

Stopka na pět zápasů a navíc pokuta. Ujčík trestá obránce Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila obránci Sparty Davidu Němečkovi činnost na pět soutěžních zápasů za jeho faul na olomouckého útočníka Karla Pláška. 28letý zadák zároveň obdržel finanční pokutu ve výši deseti procent z měsíčního platu. Tu vyfasovali za nafilmovaný pád či přehrávání zákroků i litvínovský obránce Kristaps Zile a útočník Vítkovic Peter Krieger.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Olomouc, vyloučení NěmečkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Němeček v závěru druhé třetiny sobotního zápasu, který Sparta prohrála 1:4, sestřelil Pláška ve středním pásmu loktem do hlavy. Od rozhodčích Jeřábka s Mejzlíkem za to dostal trest na pět minut a do konce utkání za nedovolené bránění.

Předseda disciplinárky Viktor Ujčík pak účastníkovi loňského světového šampionátu vyměřil pětizápasovou stopku. Němeček tak přijde o dva duely s Vítkovicemi a zápasy s Kometou, Libercem a Litvínovem. Do hry se může vrátit až 17. ledna ve šlágru proti Pardubicím.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Mladá Boleslav, Fořtův faul na ZiléhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zile v sobotním duelu proti Mladé Boleslavi upadl na led po krosčeku od Fořta. Tomu byl udělen menší trest, Ujčík ale po zhlédnutí videa vyhodnotil, že lotyšký bek Vervy pádu hodně přidal.

Podobný případ je počínání vítkovického Kriegera. Ten se teatrálně chytil za obličej po zákroku hokejkou od českobudějovického Gulaše. Zpomalené záběry ale odhalily, že Gulaš jej zasáhl spíš do oblasti hrudi.

Reklama