Hlavní obsah

Sparťan Sičák trpěl v křečích: Byla to divočina, volal jsem si sanitku

Praha

Jako před každým zápasem zalehnul obránce Vladimír Sičák po obědě do postele, aby si na dvě hodiny pospal. Po hodině ho ale probraly křeče v břiše a začal zvracet. „Byla to docela divočina, sám bych do nemocnice nedojel, tak jsem si volal sanitku. Strávil jsem pak odpoledne a večer na kapačkách,“ řekl třiatřicetiletý hokejista, jeden ze sparťanů, které před středečním druhým duelem čtvrtfinále play off proti Vítkovicím sklátily záhadné zdravotní problémy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský hokejový útočník Jaroslav Hlinka leží na ledě v průběhu druhého čtvrtfinálového duelu play off s Vítkovicemi.

Článek

Hned pět borců základní sestavy nemohlo zasáhnout do hry. „Někteří kluci, kterým bylo špatně, večer nastoupili," prozradil sportovní manažer Patrik Martinec. Sičák však neměl šanci, u něj byl průběh hodně komplikovaný.

Sparta spojuje incident s týmovým obědem v hotelu Expo, kde se hráči stravují prakticky po celou sezónu. „To ale bývá tak, že si objednáme a zaplatíme každý svoje. Tentokrát to bylo formou rautu. Podávala se dvě jídla, já měl špagety bolognese a kuřecí vývar. Nic jiného," ujišťoval Sičák, který se později dozvěděl, že v křečích neskončil z týmu jen on sám.

„Nerad bych si něco podobného zopakoval. V nemocnici mi nabídli, že bych tam mohl zůstat přes noc, ale v půl sedmé jsem se vracel domů. Dětem jsme radši nic neřekli, nechtěli jsme je strašit," tvrdil Sičák, který od včerejška snědl jen dva suché rohlíky. „Pořád mám průjem, ale snad už to bude lepší. Do Vítkovic určitě pojedu. Hrajeme play off, takže se nedá nic dělat," řekl sparťanský bek.

Reklama