Hlavní obsah

Stezka umlčel liberecké choutky tygřím skokem: Chci chytit puk, i když to vypadá, že to už nejde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba předešlé zápasy s Libercem vyhrály Vítkovice a zvládly i ten třetí, když na svém ledě porazily hokejové Bílé Tygry 2:0 a připsaly si už čtrnácté domácí vítězství v sezoně. Páté čisté konto v tomto ročníku si připsal Aleš Stezka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Juraj Mikuš, brankář Aleš Stezka a Dominik Lakatoš z Vítkovic slaví výhru nad Libercem.

Článek

Právě zákrok vítkovického gólmana ze 45. minuty za stavu 1:0 pro domácí diváci při odchodu domů rozebírali nejvíce. A o čem se přesně bavili? O tom, že hostující útočník Jakub Rychlovský nejprve domácího brankáře obelstil kličkou velmi dobře, ovšem Stezka se dokázal v brankovišti neuvěřitelně rychle přetočit a puk hokejkou odrazit mimo v tu chvíli už prakticky odkrytou branku.

„Soupeř tu akci sehrál hezky. Nejprve jsem myslel, že jako pravák bude střílet a chtěl jsem tam skočit. Pak jsem ale viděl, že zastavuje ten svůj pohyb a jde do kličky. Tak jsem se snažil prostě jenom otočit na druhou stranu," popisoval klíčový moment utkání 39. kola Stezka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Adam Najman z Liberce, brankář Vítkovic Aleš Stezka a Juraj Mikuš z Vítkovic.

„Byl to moment, který mohl Liberec vrátit do zápasu a Aleš předvedl fantastický zákrok," ocenil práci Stezky trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Byl už prakticky mimo branku a Rychlovskému stačilo puk asi jen zvednout a byl by v brance. Ale nezabalil to, bojoval do poslední chvíle a zasloužil si to vyhrát," dodal Holaň.

„Snažím se puk chytit jakkoliv, i když to vypadá, že už to nejde. Prostě nechci nic vzdávat. Měl jsem hodně štěstí, ale zase kdybych mu nešel naproti, tak by to tak asi nedopadlo," vykládal vítkovický brankář, který okamžitě sklidil od spoluhráčů pochvalné poklepání po výstroji.

„Kluci se smáli, říkali, že to bylo super. Je fajn taková slova slyšet, ale snažím se to v tu chvíli nevnímat, abych tomu nepodlehl. Pořád bylo více jak deset minut do konce a potřeboval jsem se plně koncentrovat na výkon. Je skvělé vytáhnout takový zákrok, nebo si připsat čisté konto, ale my jsme chtěli především napravit ten poslední domácí prohraný zápas s Kladnem," vykládal Stezka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Fridrich z Vítkovic hledá kotouč před brankářem Liberce Petrem Kváčou.

Hosté svou největší šanci v utkání nevyužili a byli za to potrestaní. O tři minuty později z otočky vypálil Marek Kalus, puk tečoval Jakub Kotala a Petr Kváča v brance Liberce mohl po druhé obdržené brance jen bezradně pokrčit rameny.

„Byli jsme blízko vyrovnání a ten moment nám mohl dát šanci udělat v Ostravě body, ale Kubovi (Rychlovskému) nic nevyčítáme. Udělal to dobře, Stezka ovšem vytáhl zázračný zákrok, který možná v této sezoně už neuvidíme," řekl liberecký asistent Jiří Kudrna.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články