Hlavní obsah

Střelec Chlapík: Z dvou gólů Olomouci rozhodně nadšený nejsem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník pražské Sparty Filip Chlapík zatím zůstával dlužen pověsti střelce. Do předehrávky 19. kola extraligy v Olomouci se trefil v extralize jen čtyřikrát. Na Hané se ale poprvé v sezóně v jednom zápase prosadil dvakrát a výrazně tak přispěl k výhře Sparty 3:1. I on si byl ovšem vědom, že na tři body se jeho tým hodně nadřel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Sparta 0:1 (23. Chlapík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Jeli jsme sem pět hodin v autobuse a domácí, klobouk dolů, hrají na své ledě výborně. Nepříjemný, fyzický hokej. Věděli jsme to a také se to i potvrdilo. Nemají v týmu zvučná jména, ale jejich styl dává soupeřům hodně zabrat. Cenná výhra pro nás,“ přiznal.

Poprvé se prosadil ve 23. minutě a zřejmě to z pohledu celého zápasu byla trefa klíčová, „Nevím, ale hrozně nám ten gól pomohl. Radek Mužík střídal, já jsem zrovna vlítnul na led, byla tam skulinka, a tak jsem do ní najel. Ondra Mikliš mě pak skvěle našel, já se už snažil jen trefit bránu a vyšlo to,“ popsal důležitý moment.

Když pak Sparta ve třetím dějství přidala druhý gól z přesilovky, zdálo se, že je rozhodnuto. Kohouti ale rovněž při početní výhodě rychle snížili a v závěru si vytvořili drtivý tlak.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Sparta 1:3 (60. Chlapík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Když hrajete doma a odvolá se gólman, tak vás fanoušci, a tady je mají úžasné, vždycky ženou. Je těžké tomu odolávat. Nápor domácích byl fakt velký. Naštěstí Vláďa Sobotka zblokoval střelu, dali jsme gól do prázdné brány a uklidnilo se to. Měl jsem to odkryté a věřil si. Kdybych to nedal, asi bychom se bavili jinak,“ připustil.

Dva góly, co vstřelil, nijak nepřeceňoval. „Že bych z nich byl nadšený, tak to rozhodně ne. Jsem za ně rád, ale udělal jsem jen svou práci. Vím, že právě to ode mě čeká. Snad jsem to konečně rozjel. Nějaké šance jsem měl pořád a cítil jsem, že je jen otázkou času, kdy mi to do brány začne padat. Zachoval jsem chladnou hlavu, a dnes už to vyšlo. Doufám, že se teď s góly roztrhne pytel,“ dodal se smíchem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Olomouc vs. Sparta 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Lepšící se střeleckou formu Chlapíka ocenil i kouč Sparty Pavel Gross. „Těší nás, že se mu začíná dařit. Lajna, v níž hraje si konečně sedá. Předminule dal Kladnu dva góly i Řepík. Důležitější ale je, že jsme vyhráli. Byl to totiž pro nás nesmírně náročný duel. Olomouc je silná v osobních soubojích, zametá dobře prostor před bránou a tak se každému proti ní a hlavně na jejím ledě těžko prosazuje,“ podotkl Gross.