Hlavní obsah

Šulc má důvěru. V kauze "registračky" bude znám verdikt v pátek ve dvanáct

PRAHA

Konec ještě nepřišel. Stanislav Šulc nerozhodl o pětici hokejistů, kteří měli nastupovat do zápasů české nejvyšší soutěže bez platné svazové registrace. Dnešní mimořádná valná hromada APK vyslovila důvěru řediteli Tipsport extraligy, který z titulu své funkce vynese verdikt v případu Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna ve čtvrtek 18. listopadu. Veřejnost se ho ale dozví až v pátek ve dvanáct hodin.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský kapitán a manažer Martin Straka má hlavu plnou starostí. Indiánům hrozí kvůli špatným registracím hráčů odečet 19 bodů.

Článek

„Diskuze ukázala, že postoj našich právníků a náš je diametrálně odlišný od toho, jak ho prezentovaly kluby. Ty jsou v rámci důvěry mé rozhodnutí akceptovat, to je pro mě potěšující a vážím si toho,“ pověděl Šulc, který dostal důvěru od dvanácti klubů, dva se zdržely.

Celý příběh se táhne od začátku listopadu, kdy vyplavala na povrch tato trudná realita, která se neměla nikdy stát. Po ní se rozhostilo v extraligovém rybníce pozdvižení. "Registračky". Toto slovo se každý den ploužilo českým ovzduším. A ne jen hokejovým.

Ředitel soutěže Stanislav Šulc od začátku této kauzy zastával názor, že jediným řešením je kontumace utkání, ve kterých hráli nezaregistrovaní hokejisté - Divíšek a Marušák z Mladé Boleslavi, Kotrla z Kladna a Frolo s Přikrylem z Plzně. Což by poté znamenalo sebrání 22, 19 a respektive 6 bodů. Nyní jsou v osudí tři varianty: kontumace, odebrání bodů a ponechání výsledků a bodů.

Během dvou hodin bylo se vším hotovo

Rozhodnutí vynese Šulc v pátek. „Drtivou většinou dostal podporu, aby dokončil celý problém, a to včetně rozhodnutí. Atmosféra byla klidná, naprosto odlišná od toho, co probíhalo v tisku. Během dvou hodin bylo se vším hotovo,“ řekl prezident Asociace profesionálních klubů Ctibor Jech.

V pátek Mladá Boleslav a Plzeň předaly své právní analýzy řediteli APK. „Snažím se prostudovat písemné podklady, které nabízejí svoji interpretaci, proč nemají být trestány za neoprávněný start. Na stole leží různé argumenty, věc se dostává do právní roviny a to může rozhodnutí oddálit,“ přiznal pro Právo Šulc ještě před úterním zasedáním. Nakonec nerozhodl a došlo i na tato slova.

„Různé pohledy na výklad řádů asi budou vyžadovat další odborné posudky,“ pověděl také Šulc.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.