Hlavní obsah

Svačina rozhodl z nájezdu, který se soupeři nezdál. Nebyl to regulérní gól, mínil Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani druhé utkání semifinálové série mezi Třincem a Mladou Boleslaví se neobešlo bez sporného momentu. Zatímco v neděli hosté bědovali nad trestem do konce utkání pro kapitána Martina Ševce, o den později se jim nepozdával vítězný gól Vladimíra Svačiny. Třinecký útočník v šesté sérii nájezdů provedl kličku směrem od branky a poté zasunul puk za Gašpera Krošelje. Sudí gól uznali, Třinec zvítězil 1:0 a v sérii vede 2:0 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítězný nájezd Třince. Vladimír Svačina a překonaný brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek

Hosté se zneplatnění gólu dožadovali marně. „Rozhodl nájezd, o kterém jsem přesvědčený, že nebyl regulérní. Tím se ale nic výsledku nemění," říkal trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Co se hostům při Svačinově nájezdu nezdálo? „Pravidla říkají, že se nesmí kotouč vrátit zpátky, že musí jít ve směru dopředu," poukazoval Rulík na způsob provedení, při němž Svačina najížděl na brankáře z levé strany a ve chvíli, kdy slovinský brankář lehl na led a vytrčil hůl, udělal třinecký útočník kličku směrem od branky.

„Vypadalo to, že puk jde dozadu a co vím, tak v pravidlech je, že dozadu jít nesmí. Ale já tohle nechci hodnotit," nechtěl rozhodující nájezd rozpitvávat útočník Mladé Boleslavi Tomáš Fořt.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Pláněk z Mladé Boleslavi a Petr Vrána z Třince.

„Já jsem se na ten nájezd nedíval a ani se k němu vracet nebudu. Nerad se na sebe koukám v televizi," pousmál se Svačina. „Zda jsem udělal pohyb dozadu, nebo ne nechci spekulovat. Od toho jsou na ledě jiní, aby to rozhodli. Ale vyhýbal jsme se jeho hokejce přitom jsem tou svou udělal pohyb dozadu. Když jedu s pukem, tak s ním také míchám dopředu dozadu. Za mě gól. Ale jistý si nejsem. To bych kecal," připustil Svačina.

„Vláďa jako jediný dokázal v první sérii nájezdů dokázal vstřelit gól, tak tam šel znovu. Víme, že to umí. Je to v tomhle hodně šikovný, bez nervů a udělal to skvěle. Rozhodčí gól uznali a nám to dalo druhé vítězství," radoval se trenér Třince Václav Varaďa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Aron Chmielewski z Třince a Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Krátká porada sudích, kterými byli Tomáš Veselý a Peter Stano, neseznala porušení pravidel, i druhý bod proto připadl Třinci. „Podali jsme obětavý výkon. Dosáhnout toho, aby domácí s takovou palebnou silou nedali ani gól za čtyři třetiny, je výborný počin. Měli jsme šance rozhodnout, i v prodloužení," povzdychl si Rulík nad dvěma promarněnými přesilovkami v nastavení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články