Hlavní obsah

Hotovo, Sparta vítá čtvrtého Švéda. Jeho parametry budí respekt, hlásí Pražané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po bratrském útočném duu Eriku a Gustaffu Thorellových a asistentovi trenéra Hansu Wallsonovi přichází do hokejové Sparty už čtvrtý Švéd. Jak již Sport.cz v průběhu pondělí informoval, Pražané si plácli s metrákovým obráncem Stefanem Wargem. Dvaatřicetiletý rodák ze Stockholmu podepsal smlouvu do konce aktuální sezony s možností opce.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Švédský obránce Stefan Warg posílil pražskou Spartu.

Článek

Warg během aktuálního ročníku působil ve finském týmu KooKoo Kouvolu (1+5 ve 32 zápasech), o víkendu se ale domluvil na předčasném ukončení angažmá. Bez nového dlouho nezůstal.

„Před startem play off bylo třeba ještě rozšířit stávající kádr. Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt. Stefan Warg v posledních sezonách dokázal, že umí být i týmovým lídrem,“ říká k nové posile sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hlinka.

Velkou roli v příchodu více než 190 centimetrů vysokého zadáka sehrál Wallson, jenž krajana dobře zná. I z krátkého vzájemného působení ve Skelleftee, s níž v sezoně 2013/14 slavil švédský titul.

„Zná mě, ví, jakým stylem hraju, takže nehrozí, že by ode mě trenéři očekávali něco jiného. O to bude naše spolupráce jednodušší. Nemusel jsem se dlouho rozhodovat, nabídka Sparty pro mě byla velmi lákavá. Samozřejmě také hraje roli to, že jsou v týmu tři další Švédi, což vždy pomůže,“ prohlásil Warg, jenž s Gustafem Thorellem v minulosti hrál inline hokej.

„Hlad po úspěchu je ve Spartě obrovský. Během kariéry se vám nenaskytne tolik možností hrát za tým, který má ty nejvyšší ambice,“ pochvaloval si bezprostředně po podpisu kontraktu do konce ročníku.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Stefan Warg už je sparťanem.

Ve švédské nejvyšší soutěži působil Warg, jehož v roce 2008 draftovala NHL, ale slavnou NHL si nikdy nezahrál, dlouhých osm sezon, kromě Skelleftey, nastupoval i za Malmö, Örebro a Djurgaarden.

„Vždy jsem byl buď kapitán, nebo asistent. Asi v sobě mám něco, díky čemu mi to jde tak nějak přirozeně. Záleží mi na mých spoluhráčích a na týmu. To je jedna z předních kvalit každého lídra,“ míní Warg, jehož spoluhráčem v KooKoo byl český brankář Nick Malík.

„Trochu jsme se bavili jak o Praze, tak celkově o Čechách. Věděl jsem, že Praha bude jedno z nejlepších míst, která jsem si pro další angažmá mohl vybrat. Nemluvili jsme spolu moc dlouho, ale potvrdil to, co jsem si myslel,“ prohlásil Warg, jenž Prahu už dříve navštívil, prý mu učarovala.

Reklama