Hlavní obsah

Svoboda gólem odčinil vyloučení

ZNOJMO

Třikrát během utkání s Libercem putoval na trestnou lavici, půl minuty před koncem prodloužení však znojemský útočník Jaroslav Svoboda svá vyloučení odčinil vítězným gólem. Jeho vydařené individuální akci znamenající dvoubodovou výhru 2: l aplaudovali diváci vestoje. "Svoboda předvedl nádhernou akci, vyžehlil si to u nás," uznal asistent kouče Jan Votruba.

Článek

"Nesmí se mi už příště stát, abych mužstvo tak často oslabil. Mohli jsme na to doplatit. Takže děkuji brankáři Trvajovi, že nás tolikrát podržel, a mám radost, že jsem ze závěrečného útoku své prohřešky napravil," doplnil útočník.

"Už jsem ovšem mlel z posledního. Kdyby ten puk neskončil v síti, asi bych se již nebyl schopen zvednout z ledu a pokračovat v zápase. Tím gólem jsem se ale asi připomněl klukům v kabině. Když jsem se totiž trefil dvakrát v pátek proti Plzni, tak na mě zapomněli a nic jsem do společné kasy neplatil," vtipkoval Svoboda, jenž přišel do Znojma těsně před startem extraligy, když nezískal další angažmá v NHL.

Dohráli zápas se sebezapřením

Znojemští byli s udržením domácí neporazitelnosti spokojeni, protože jim v kádru řádí viróza. "Bičánek s Růžičkou nemohli nastoupit vůbec a Pláška jsme museli stáhnout po dvou třetinách. Další kluci dohráli střetnutí se sebezapřením," vysvětloval asistent trenéra.

"Bylo to na nás znát. Na ledě jsme nestíhali, a i proto jsme si často v soubojích vypomáhali hokejkou. Už to vypadalo na penalty, avšak v poslední chvíli mi to tam naštěstí padlo," radoval se Svoboda a chystal se také léčit: "Budeme si vařit čajíčky a pořádně se vypotíme. Moc času na kurýrování bohužel není, snad se ale chřipky rychle zbavíme."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.