Hlavní obsah

Tady šlo o zdraví! Experta a bývalého reprezentačního gólmana trefil v přímém přenosu puk přímo do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V kariéře čelil řadě nebezpečných situací na ledě, v bezpečí však není ani coby hokejový expert. Bývalý gólman Roman Málek společně s moderátorem Janem Velartem před pátečním extraligovým utkáním Sparty v Mladé Boleslavi (2:1) rozebírali kouzlo Miloslava Hořavy na střídačce Pražanů, když v tom Málek schytal tvrdou ránu pukem do hlavy.

Bolestivá památka Romana Málka na vysílání v Mladé Boleslavi

 
Článek

Fanouškům u televizních obrazovek zřejmě pořádně zatrnulo ještě před začátkem extraligového duelu Sparty s Mladou Boleslaví. Moderátor O2 TV Jan Velart zrovna hovořil o úspěšnosti Pražanů pod staronovým koučem Hořavou, když v tom bývalý gólman Boleslavi, Vítkovic nebo Slavie, se kterou v roce 2003 dokonce získal extraligový titul, Roman Málek schytal tvrdou ránu pukem do hlavy a s bolestivou grimasou zmizel ze záběru kamery.

Černý projektil vyslal nešťastnou náhodou při rozbruslení z rohu kluziště jeden ze sparťanských hokejistů, který puk místo do hrazení vyslal obloučkem přímo směrem ke stanovišti televizních komentátorů. Velart puk ani nepostřehl, a tak zpočátku nevěděl, co se jeho parťákovi stalo. Další z moderátorů O2 TV Sport Jakub Koreis, který byl i hostem pořadu Příklep na Sport.cz, poté na svém Twitteru sdílel video z celého incidentu.

„Málič by měl bejt v pohodě. Ale musela to bejt strašná rána," napsal. Shodují se s ním i fanoušci v komentářích, kteří upozorňují na nebezpečnost celé situace. „Když si vezmu, že po ne tak velkém zásahu pukem do spánku umřel v Rusku ten mladý hráč, tak tohle je teda taky o centimetry. Blbá trefa a je hotovo. Fuj," napsal jeden z uživatelů.

Koreis ještě dodal, že doufá, že po tomto incidentu nebudou muset komentátoři nosit helmy. „To by mi k těm oblekům od O'black moc nešlo," uvedl. Který z hráčů puk při rozbruslení odpálil až na stanoviště moderátorů přenosu není jasné.

„Byl to velmi smolný okamžik, puk se pravděpodobně odrazil od hrany mantinelu při předzápasovém rozbruslení. Roman byl po nešťastném zásahu pukem odvezen do mladoboleslavské nemocnice, kde podstoupil nezbytné vyšetření. Nyní je v domácím léčení a přejeme mu brzké uzdravení," uvedla O2 TV v prohlášení pro Sport.cz. Na Málkovo místo narychlo zaskočil komentátor Tomáš Zetek.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice