Hlavní obsah

Tesařík uzavřel novou roční smlouvu s mistrovským Zlínem

Zlín

Zkušený čtyřicetiletý obránce Radim Tesařík bude podle očekávání další sezónu působit v mistrovském Zlíně. Pětinásobný vítěz extraligy uzavřel s Berany novou roční smlouvu poté, co se Zlínem absolvoval celou přípravu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránce Zlína Radim Tesařík (vlevo) a karlovarský útočník Sebastian Gorčík.

Článek

"Do hokeje mám pořád stejnou chuť a jsem rád, že můžu pokračovat," řekl Tesařík. Minulou sezónu nedohrál kvůli natrženému úponu kyčle. Připsal si v ní celkem v 46 zápasech včetně play off 13 bodů za pět branek a osm asistencí.

"Prioritou bylo zůstat ve Zlíně. Měl jsem i dvě velmi dobré nabídky, jednu z extraligy a druhou z první ligy, ale na prvním místě byl Zlín," doplnil zkušený bek.

Tesařík nebude chybět v sestavě v pátečním úvodním utkání s Mladou Boleslaví. Ve třetí obranné dvojici nastoupí s Tomášem Valentou.

"Radim je po celou svou kariéru v tréninku hodně poctivý. Hokeji dává i ve čtyřiceti letech všechno a poctivou dřinou se stále drží na velmi dobré úrovni. Někdy si říkám, že trénuje až příliš. Jsem rád, že pokračuje, jeho zkušenosti se nám hodí především do přesilových her. Pro mužstvo je hodně cenný, předává své velké zkušenosti mladým hráčům," pochvaluje si kouč Rostislav Vlach.

Tesařík za Zlín, Vsetín, Vítkovice, Třinec a Znojmo sehrál v nejvyšší soutěži ve 20 sezónách 1012 utkání a připsal si 361 bodů za 90 branek a 271 asistencí. Tituly získal v letech 1998, 1999 a 2001 se Vsetínem a v roce 2004 a loni se Zlínem. Na kontě má i 49 startů v české reprezentaci, hrál také v Jaroslavli a ve Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: