Hlavní obsah

Titul si počítá, medaili ale nemá. Přežiju to, usmívá se legendární obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín se na extraligové mapě zjevil v roce 1994 a dlouhá léta byl na vrcholu. Právě od zmíněného ročníku vyhrál hned šest mistrovských titulů, přičemž se mu povedl povedený kousek hned při premiéře mezi elitou. Zastínil totiž naprosto všechny týmy a vydrápal se až k nečekanému triumfu, který byl prvním dílkem vsetínské dynastie. „Užíval jsem si to,“ líčí legendární hokejový obránce Jan Srdínko, jenž při první sezoně nastoupil do jediného utkání.

Nováček extraligy rovnou mistrem? Vzpomínka na Vsetín v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Tým kolem Romana Čechmánka, Antonína Stavjani či Alexeje Jaškina zažil převratnou sezonu po postupu mezi elitu. V sezoně 1994/95 nejprve opanoval základní část, načež v následném play off ve finále zdolal Zlín. Pro mnohé obrovské překvapení, neboť nováček soutěže zastínil naprosto všechny.

„První vzpomínka je právě na dobu, kdy šel Vsetín spolu se Slavií do extraligy. Osudy obou klubů byly poté trochu rozdílné. Ale kdo by to tušil, jak dopadne hned ta první sezona," vzpomíná hokejový expert Sport.cz Jan Škvor.

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

Do mistrovské sezony v jediném duelu zasáhl i obránce Jan Srdínko, který se naplno zabydlel v sestavě Valachů až v nadcházejících ročnících. „Sice jsem odehrál jeden zápas, ale užíval jsem si to," prozrazuje legendární zadák. Medaili za triumf ovšem nedostal. „Na finálovém zápasu jsem nebyl, medaili jsem tedy nedostal. Ale přežiju to," usmívá se bývalý obránce a trenér.

Vsetínští vystoupali k vysněné metě i přesto, že jejich sestava nebyla během první sezony zrovna nabitá hvězdami. „Vsetín beru tak, že hodně lidí rozděloval. Buď ho měli rádi, nebo naopak. Když to přeženu, tak to byli fotbalový „galacticos". Měli, na koho si vzpomněli. Ale nevím, jak fungoval rozpočtově," přemítá Škvor.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep s legendárním hokejovým obráncem Janem Srdínkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: