Hlavní obsah

To skutečně není apríl! Jágr může na baráž vytasit nečekanou zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne, opravdu se v načasování zprávy nesekli o tři dny, takže skutečně nejde o apríl. V obou přípravných zápasech na extraligovou baráž se v sestavě hokejistů Kladna na ledě Liptovského Mikuláše objeví i asistent trenéra Rytířů Jiří Burger! Čtyřiačtyřicetiletý útočník přitom svou aktivní kariéru ukončil už před pěti lety...

Foto: Josef Poláček, Rytíři Kladno

Kladenský asistent trenéra Jiří Burger.

Článek

Bývalý centr se už měsíce připravuje s týmem na ledě a nyní přijde i zápasové zatížení. Důvod je jasný. „Jirka trénuje už od Vánoc a je pro nás zálohou pro případ, že by nám někdo ze sestavy na baráž vypadl. Chceme mít co nejširší kádr, i proto, že nemůžeme využít hráče na střídavé starty," vysvětluje trenér a sportovní manažer Kladna David Čermák.

Kladenský odchovanec Burger, který v roce 2001 vyhrál se Vsetínem mistrovský titul, přitom kariéru ukončil už v roce 2017 v dresu Kladna, kam se vrátil po 15 sezonách strávených ve Vítkovicích. Od minulé sezony je pak jedním z Čermákových asistentů na střídačce Rytířů.

Na baráž, která odstartuje 17. dubna a soupeřem Rytířů bude Vsetín, nebo Jihlava (ta vede ve finále play off první ligy 1:0 na zápasy), by navíc už měl být týmu hrajícího majitele Jaromíra Jágra k dispozici útočník Ondřej Machala.

Ten naposledy nastoupil 21. prosince proti Hradci Králové, po ostrém zákroku Bohumila Janka ale opouštěl led na nosítkách, a s těžkým otřesem mozku musel dokonce strávit tři dny v nemocnici.

Po více než čtvrt roce na marodce už by však měl být fit a v pondělí odcestoval s týmem vlakem do Liptovského Mikuláše. Tam Kladno nyní absolvuje týdenní soustředění zpestřené o dva zápasy (5. a 7. dubna) proti domácímu mužstvu, které se rovněž chystá na baráž slovenské nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice