Hlavní obsah

Totální play off hokej a Hradec je na hraně vyřazení. Přitom jsme vždycky byli lepší, míní Jergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zápasy, třikrát hokejisté Hradce Králové prohráli o jediný gól. A takové porážky vždycky bolí víc než dostat jednostranný debakl. Mountfield je tak za stavu čtvrtfinálové série 1:3 na hraně vyřazení. „Přitom jsme v žádném zápase nebyli horší. Myslím, že jsme vždycky byli lepší, ale chyběl nám ten krůček,“ lamentoval útočník Aleš Jergl po těsné prohře 0:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Dynamo Pardubice 0:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 4. zápas Hradec Králové - Pardubice

Domácí narazili na zeď se jmenovkou Roman Will na zádech. Pardubický gólman pochytal 24 střel. „V bráně je velký a dobře kryje prostor. Musíme do něj víc najíždět, tlačit a mít dorážky. Sice se hraje před ním, ale k dorážkám se nedostáváme,“ hodnotil Jergl a souhlasil i protihráč Peter Čerešňák. „Perfektní zákroky, nevypadávají mu puky. Dodává nám klid,“ oceňoval slovenský bek.

Hostující defenziva navíc Willovi pomohla hned třiceti bloky. A přečkala i krizový moment, když se ve druhé třetině Mountfield mohutně snažil o vyrovnání. Sedlákova elitní formace celou sérii na ledě dominovala, najednou ale strávila v obranném pásmu takřka tři minuty, „Tohle si dovolit nemůžeme,“ uvědomoval si autor jediného gólu Matej Paulovič.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, tlak Hradce ve druhé třetiněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Právě při jeho trefě ve 26. minutě si Willův protějšek Lukáš Pařík vybral jediný slabší moment. „Jenom jsem do puku plácl,“ popisoval svůj gól slovenský útočník. Zatímco v úterý mu klíčový gól vzalo video, tentokrát už mu euforii z vítězné branky nikdo neukradl.

I kvůli nejistému zákroku Paříka, kterému nejprve vypadl puk při střele Hájka od modré čáry, pak propustil Paulovičův pokus z pravého kruhu, kotouč mu jen škrtl o rukáv. „Je jedno, jak to skončilo v síti. Jen to chce všechno dávat na bránu,“ podotkl pardubický forvard.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice 0:1 (26. Paulovič)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Domácím pak zatrnulo ve 48. minutě. Pařík skvěle pokryl Pánikův únik i dorážku Hyky, jenže pak se s velkými obtížemi zvedal z ledu. Vyžádal si lékařské ošetření a na střídačce už se začal zahřívat náhradník Jan Lukáš, který by musel do branky poprvé v play off. Pařík se však nakonec oklepal a duel dochytal. „Věřím, že bude v pořádku,“ řekl jen hradecký trenér Tomáš Martinec na adresu gólmana, který na východě Čech od konce ledna hostuje z Liberce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, hradecký Pařík se otřepal po zákrokuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jinak tolik krizových momentů hasit nemusel. Obrany měly navrch před útoky. „Asi by se to dalo nazvat totálním play off hokejem. Nikdo neudělá chybu, není ani moc přečíslení,“ poznamenal útočník Dynama Lukáš Radil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, Pánik při snaze trefit prázdnou branku nastřelil rozhodčíhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nepochopil však moc kuriózní moment v poslední minutě, kdy se Pánik snažil přes celé hřiště trefit prázdnou hradeckou branku. Zřejmě by mířil přesně, jenže nastřelil špatně postaveného rozhodčího Adama Kiku. Přesto se kvůli zakázanému uvolnění vhazovalo před Willem a Mountfield si ještě vypracoval tlak. „Rozhodčí je součást hry, jen jsem nečekal, že icing bude i tak platit. Překvapilo mě to,“ připustil Radil.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články