Hlavní obsah

Třaskavá výměna mezi Spartou a Boleslaví! Za tahouna Středočechů obětovali Pražané dva útočníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K hodně zajímavé výměně dochází v hokejové extralize na trase Praha - Mladá Boleslav. Z Bruslařského klubu získali Pražané útočníka Pavla Kousala, který bude jejich dres hájit i v následujících sezonách. Na hostování do konce ročníku odcházejí opačným směrem forvardi Daniel Přibyl s Davidem Dvořáčkem. Ve Vítkovicích pak bude z Boleslavi hostovat útočník Jakub Kotala.

Pavel Kousal už je sparťanemVideo: HC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Odchod Kousala, jenž má na svém kontě i dvanáct startů za národní tým (tři v aktuální sezoně), je překvapením, vždyť s 22 kanadskými body je suverénně nejproduktivnějším hráčem Bolky v sezoně.

„Pavel u nás po sezoně už působit nebude, nový kontrakt podepsal právě se Spartou, takže jsme jen uspíšili něco, k čemu by stejně došlo. Dlouhodobě máme problémy na centru. Potřebovali jsme nutně nějakého přivést a pokud to měl být zároveň kvalitní centr, museli jsme něco obětovat," vysvětluje sportovní manažer Mladé Boleslavi Martin Ševc, proč se rozhodl Kousala vyměnit za Přibyla s Dvořáčkem.

Jenže zatímco Kousal zůstane ve Spartě i v dalších dvou letech, Dvořáčka s Přibylem mají Středočeši jen do konce sezony. Pak se zase vrátí do Sparty. „Příba požádal o uvolnění do týmu, kde dostane větší prostor. Máme spolu skvělé vztahy a rozhodli jsme se mu vyhovět. S Davidem Dvořáčkem budeme jednat o pokračování ve Spartě v dalších sezonách, rozhodně ani jednomu dveře zpět do Sparty nezavíráme," prohlásil sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

„Pavel Kousal má ve čtyřiadvaceti letech má ty nejlepší hokejové roky před sebou. Už teď dokáže být týmovým lídrem a být velice produktivní," dodal Hlinka.

„O tom, že jdu do Sparty, jsem se dozvěděl až ve středu pozdě večer, takže jsem byl trošku překvapený. Vůbec jsem nečekal, že to bude takhle narychlo. Ve Spartě jsou trošku jiní hráči, kteří mě posunou dál. Věřím, že se mi bude dařit jako v Mladé Boleslavi, ideálně ještě lépe," prohlásil Kousal po čtvrtečním dopoledním prvním tréninku v novém klubu.

„Rozhodoval jsem se dlouho, ale doufám, že mě Sparta posune. Nechci říkat všechny důvody, proč jsem se tak rozhodl, ale jsem hrozně rád, že tady můžu hrát. Doufám, že v Boleslavi nebudou naštvaní a tady mě budou mít fanoušci rádi," doplnil Kousal, jenž se ve Spartě znovu potká s trenérem Hořavou, pod nímž nastupoval už v Boleslavi. „Za mě je to jeden z nejlepších trenérů. Kdybyste se zeptali kohokoliv, koho trénoval, řekne vám to stejné. Jsem rád, že je tu zrovna on," míní.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Pavel Kousal ve sparťanské kabině.

V Boleslavi věří, že příchody Přibyla s Dvořáčkem dokážou vynahradit ztrátu Kousala. Dvořáček v aktuální sezoně zaznamenal ve 14 zápasech tři body. Přibyl, jenž se v uplynulém ročníku dokázal vrátit po čtyřech letech absence kvůli problémům s kolenem, v této sezoně zapsal ve 12 duelech šest bodů.

Středočeši tak pokračují ve velkých změnách v hráčském i realizačním týmu. Ve středu po pěti prohrách v řadě odvolali kouče Ladislava Čiháka. Nový trenér zatím jmenován nebyl, mužstvo dočasně vedou dosavadní asistent Petr Haken s hlavním trenérem juniorského týmu Václavem Pletkou. Do Hradce Králové pak do konce sezony odešel útočník Jan Eberle výměnou za Kellyho Klímu rovněž do závěru aktuálního ročníku.

Reklama