Hlavní obsah

Tři stovky fandů třineckého hokeje slavily titul u velkoplošné obrazovky

Přibližně tři stovky fanoušků třineckého hokejového klubu dnes večer před velkoplošnou obrazovkou na náměstí Svobody v Třinci na Frýdecko-Místecku slavily vítězství svého týmu ve finále play off extraligy. Oceláři v hlavním městě v šestém zápase série porazili Spartu 4:2 a získali zlatý hattrick. Sice s roční pauzou, protože v roce 2020 se finále nedohrálo kvůli epidemii koronaviru.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Velkoplošná projekce šestého zápasu finále extraligy v Třinci.

Článek

"Třinec! Třinec! Zlato! Hattrick," to byla hesla, která diváci na náměstí po závěrečném hvizdu skandovali. Atmosféra před velkoplošnou obrazovkou gradovala během zápasu. "Je ale škoda, že nehrajeme doma. Těšíme se na kluky, až dorazí domů. Pak to oslavíme pořádně," řekl ČTK jeden z fanoušků Ocelářů.

Termín návratu je zatím nejasný. Podle neoficiálních zpráv by se hokejisté měli z Prahy do Třince vracet ještě během noci. "V tuto chvíli nevíme, jak to dopadne," řekla ČTK deset minut před závěrečným hvizdem mluvčí klubu Dita Ondrejková. "V plánu je ale noční návrat," doplnila. V tomto případě by pak autobus s hokejisty měl do Třince dorazit okolo 04:00.

Dneska jsme to vydřeli, nechtěli jsme sedmý zápas, těší Petra Vránu. Oslavy bude režírovat HrňaVideo: Sport.cz

Třinec vyhrál od sezony 2018/19 v play off všech osm sérií, obě letošní s Vítkovicemi a Mladou Boleslaví dokonce bez prohry. Získat tři tituly v řadě se v české hokejové extralize povedlo naposledy Vsetínu v 90. letech. Loni hokejisté ve finálové sérii porazili Liberec a po vítězství absolvovali mistrovskou jízdu městem.

Reklama

Související témata: