Hlavní obsah

Loučící se Varaďa brečel dojetím! Povedlo se nám něco neskutečného, jásal po mistrovském hattricku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecká nadvláda tuzemskému klubovému hokeji nekončí. Oceláři triumfovali v šestém finále na ledě Sparty 2:1, celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy a po mistrovských titulech v letech 2019 a 2021 dovršili zlatý hattrick (před dvěma lety se sezona kvůli koronaviru nedohrála). Čekání Pražanů na zlato naopak nekončí ani po patnácti letech.

Věřím, že si cestičku do Třince zase najdu, říká odcházející trenér Václav VaraďaVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta přitom v úvodu dostala Oceláře místy až pod drtivý tlak, jen Sobotka se během první desetiminutovky ocitl ve dvou vyložených šancích, jenže selhal. Trenérovi hostů Václavu Varaďovi parádně vyšel tah s nasazením brankáře Marka Mazance místo jedničky Kacetla.

Přestože písecký rodák naposledy chytal od úvodní minuty 8. března a v play off naskočil jen do dvou duelů; včetně pátého finále; jako náhradník, před vyprodanou O2 arenou působil mimořádně jistě a sebevědomě a spoluhráčům před sebou dodával klid.

Dneska jsme to vydřeli, nechtěli jsme sedmý zápas, těší Petra Vránu. Oslavy bude režírovat HrňaVideo: Sport.cz

„Od toho jsem byl celou dobu připraven, abych tým podržel. Byl to vabank, ale neměl jsem co ztratit. Kdyby to nevyšlo, měli jsme ještě jeden pokus. Celý zápas jsem měl ale stres, abych to klukům nepokazil, když celé play off dřeli," řekl pro O2TV Mazanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Třince Marek Mazanec b

A když Třinec přežil úvodní nápor Sparty, během 95 vteřin jí zasadil dvojitý úder, za kterého už se neoklepala. Nejprve po propadnutí Němečka využil brejku dvou na jednoho Dravecký.

„Nechali jsme si dát dva hloupé góly a Třinec má natolik zkušený tým, že pak už jen čekal na naše chyby. Bránil střední pásmo, my se přes něj nemohli dostat. Moc jsme toho neměli," litoval kapitán Sparty Michal Řepík.

Když pak Polášek fauloval Růžičku, z nařízeného trestného střílení nedal Hudáčkovi šanci Svačina. A Sparta od té chvíle byla jako opařená. Přes ještě urputnější třineckou defenzivu se vůbec nemohla dostat, od 15. minuty do konce druhé třetiny vypálila na bránu jen čtyřikrát.

V 53. minutě Horák po obrovské hrubce Marinčina, který při rozehrávce zapomněl puk za sebou, přeci jen snížil a sparťané ještě ucítili příležitost. Jenže druhou trefu už nepřidali.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Svačina překonává z trestného střílení Hudáčka a dává druhý třinecký gól

A když zazněla závěrečná siréna, trenér Václav Varaďa, jenž s předstihem oznámil, že po pěti letech coby hlavní trenér v Třinci končí, dojetím brečel. Slzy štěstí se nesnažil skrývat.

„Moc děkuju svému týmu. Kluci plnili všechno, co jsem chtěl. Práce za mnou snad vidět je, těch pět let bylo nádherných. Když jsem přicházel, chtěli jsme titul vyhrát. Že se nám to povedlo třikrát v řadě? To je něco neskutečného. Hráči byli úžasní, jsem rád, že jsem to z nich dostal," radoval se Varaďa pro ČT. Tři tituly v řadě získal naposledy v 90. letech Vsetín, ten mezi roky 1995 až 1999 triumfoval dokonce pětkrát za sebou.

Reklama

Související témata: