Hlavní obsah

Třinec bez Varadi znovu prohrál. Hezké góly chybí, musíme si pomoct těmi špinavými, nabádá Marek Zadina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé chyběl na střídačce Třince hlavní trenér Václav Varaďa a obhájce mistrovské trofeje znovu prohrál. Po ztrátě v prodloužení v Brně (2:3) tentokrát třinečtí hokejisté doma v dohrávce 39. kola podlehli Liberci 2:4 a připsali si čtvrtou porážku z posledních pěti utkání.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Marek Zadina, dnes trenér Třince.

Článek

Do sestavy domácího týmu po dlouhé cestě z Pekingu naskočila reprezentační dvojice David Musil a Tomáš Kundrátek, o vyztužení domácí defenzivy se především v první třetině ale vůbec nedalo hovořit. „Byly tam velké individuální chyby vzadu. Vůbec se nám, i mě, nedařilo zastavovat liberecké nájezdy," přiznával Kundrátek, kolem něhož před první brankou Liberce profrčel Jan Ordoš až příliš snadno. „Ta první třetina z mojí strany určitě vypadala, že jsem se necítil moc dobře. Ale nemůžu to na nic svádět. Jsme profesionálové, musím se umět připravit. Bohužel ta první třetina se mi nevyvedla," říkal třinecký bek.

Třinec prohrál první dvacetiminutovku 0:2 a to sudí hostům ještě jeden gól neuznali kvůli postavení hráče v brankovišti. Nepomohla ani trenérská výzva. „To už by bylo otřesné," připustil Kundrátek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec inkasuje.

Byl jsem přesvědčený, že to byl regulérní gól," zdůvodňoval využití opravného prostředku trenér Liberce Patrik Augusta. Sudí ale libereckou touhu nenaplnili a po shlédnutí videa a dlouhé poradě setrvali u původního rozhodnutí třetí branku Severočechů neuznat.

„Natlačil jsem se tam, oni si puk, podle toho, co jsem viděl na kostce, do branky srazili sami. Rozhodčí své rozhodnutí zdůvodnili to tím, že jsem byl v brankovišti," krčil rameny Ordoš.

„Kdyby ten třetí gól platil, tak by měl Třinec už velké problémy. Místo toho dostali přesilovku, ve které snížili. Ale nás to nepoložilo, semkli jsme se a ten zápas jsme vyhráli, přestože jsme měli i trochu štěstíčka, když Třinec na konci párkrát netrefil prázdnou bránu," vykládal liberecký Ordoš.

Domácí se dvakrát docvakli na rozdíl jediné branky, víc ale nesvedli. „Měli jsme tam skvělé šance, ale v koncovce jsme selhali," litoval Kundrátek. „Kluci makali, nějakou převahu jsme měli, ale trápíme se teď v koncovce. Vytvořili jsme si spoustu šancí i střel, ale jsme málo důrazní v prostoru před brankou. Pořád klukům říkám, že tam musíme více chodit. Když nedáme hezké góly, tak si musíme pomoct těmi špinavými," zdůrazňoval třinecký Marek Zadina, který šéfuje třineckému týmu místo nemocného Václava Varadi.

Zastavit sérii porážek budou mít Oceláři ani ne o dvacet čtyři hodin později. V pondělní předehrávce 55. kola přivítají Karlovy Vary (od 17 hodin).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.