Hlavní obsah

Třinec je zase ve finále. Motor Spartu zatím dál nepustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První finalista hokejové extraligy je jasný. Jsou jím obhájci titulu z Třince, který vyhrál 4:0 na zápasy nad Mladou Boleslaví. Bruslařský klub dnes podlehl Ocelářům 1:2. Šanci na postup dnes měla i Sparta proti Českým Budějovicím, Jihočeši ale doma vyhráli 3:1 a zkorigovali tak zatím suverénní vedení Pražanů na zápasy. Další zápas série je na programu v pondělí v 18:30 v O2 areně. Finále pak začnou Slezané v domácím prostředí v pondělí 18. dubna.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva (čelem) Jan Štencel, Lukáš Pech a Roman Vráblík z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince v nejrychlejší možné době postoupili do finále. V boji o titul se představí počtvrté v řadě a zároveň budou útočit na třetí triumf za sebou. V klubové historii se Třinec, jenž v letošním play off ještě neprohrál, ve finále představil doposud šestkrát, třikrát se mu podařilo boj o titul ovládnout.

Pod dnešní výhru se spolehlivým výkonem podepsal brankář Ondřej Kacetl, gólově se prosadili Vladimír Dravecký a v přesilové hře Martin Růžička. Za domácí snížil v 57. minutě Miloš Kelemen. Na víc už se Středočeši nezmohli.

Jihočeši zbrzdili tažení Sparty. Odmítli konec sezony a snížili stav série na 1:3 na zápasy. Vítěznou branku vstřelil v čase 35:20 Jindřich Abdul a v čase 57. minutě zpečetil výsledek Lukáš Pech. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play Sparty.

Pražané budou mít další možnost dovršit postup do finále proti Třinci v pondělí na vlastním ledě v O2 areně, Motor se po vyřazení Mladé Boleslavi s jistotou zisku minimálně bronzu může dále snažit jako první tým v historii v domácí nejvyšší soutěži otočit sérii z 0:3 na utkání.

Jihočeši se museli obejít bez potrestaného kapitána Milan Gulaše, který dostal jednozápasový distanc za faul na Davida Tomáška ze čtvrtečního třetí duelu, a kvůli zranění chyběl i další útočník Václav Karabáček. Do sestavy se místo nich zařadili Tomáš Chlubna a Josef Koláček. Sparta nasadila po zranění útočníka Davida Kašeho, který nahradil Gennadije Stoljarova.

Semifinále play off hokejové extraligy, 4. zápasy:
Mladá Boleslav - Třinec 1:2
Branky: 57. Kelemen - 10. Dravecký, 37. M. Růžička
Stav série: 0:4
České Budějovice - Sparta 3:1
Branky: 23. D. Voženílek, 36. Abdul, 55. Pech - 34. E. Thorell
Stav série: 1:3

Reklama