Hlavní obsah

Třinec vyvíjí tlak na rozhodčí! hřímá Rulík. A co hráči, kteří furt jezdí za sudími? vrací úder Varaďa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože hokejisty Třince dělí od postupu do finále extraligy jediná výhra, semifinálová série s Mladou Boleslaví je mnohem vyrovnanější, než by mohl stav 3:0 na zápasy napovídat. A taky pořádně vyhecovaná. Emoce jsou vidět nejen na ledě, ale i na střídačkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Třince Václav Varaďa.

Článek

Běžela 36. minuta čtvrtečního třetího duelu, když hlavní rozhodčí Vladimír Pešina přijel nejprve k třineckému kouči Varaďovi a několik vteřin s ním diskutoval. Následně zamířil i za koučem Středočechů Radimem Rulíkem.

Bruslařský klub si arbitrům stěžoval na chování střídačky Ocelářů. Konkrétně na pokřikování kouče Varadi směrem k rozhodčím. „Ne...," odmítal Rulík, že by si stěžoval na třinecké praktiky. Pak ale sám od sebe, bez jakéhokoliv doplňujícího dotazu, pokračoval.

Jak si Rulík ve 36. minutě stěžoval hlavnímu sudímu Pešinovi na Varaďu, jenž ho svým pokřikováním na rozhodčí ruší:
Radim Rulík: Celej zápas na vás jenom řve. Mě ruší. Zastavte to.
Vladimír Pešina: Já ho neslyším.
Rulík: Zastavte to.
Pešina: Já Václava neslyším. V momentě, kdy to udělá, dostane trest.
Rulík: Já to slyším. To slyší všichni.
Pešina: Vy máte uši jako ostříž.

„Jenom že se tam (na střídačce Třince) vyvíjí tlak na rozhodčího. My to neděláme a oni to dělají. Ale stížnost... To není naše starost, to je věc rozhodčího," dodal Rulík, který ve druhém zápase těžce nesl uznaný rozhodující nájezd Svačiny a v tom třetím se mu nepozdávalo snížení Hrni na 2:3 z pohledu Třince. Rulík nebyl přesvědčený, že puk přešel celým objemem brankovou čáru, jak rozhodli sudí u videa.

Reakce Varadi? „Pokud rozhodčí přijede ke střídačce, nebo si ho vyžádám já nebo kolega (Radim Rulík), vždycky přijede i ke druhé střídačce a sdělí nám, o čem byla řeč," prohlásil.

Že by na sudí vyvíjel během zápasů nátlak, odmítá. „To bychom se mohli bavit o hráčích, kteří jezdí za rozhodčími skoro každé střídání. Hned jak skočí na led, jedou za rozhodčími," míní Varaďa.

Podle něj série Třince s Boleslaví v porovnání s jinými v play off nevybočuje nějakými excesy. „Hraje se hokej, my dnes vyhráli. Ale i kdybychom prohráli, série běží a myslím, že je korektní. Všichni hrají nadoraz a tady se hledají věci, které nejsou. Prostě je to boj a já bych ani nechtěl hrát semifinále jenom tak na pohodu. Věřím, že druhá strana je na tom stejně. Hledáme něco, co nikde není," uzavřel Varaďa.

Bude po čtvrtém zápase slavit Třinec postup do finále?
ano
79,3 %
ne
20,7 %
Celkem hlasovalo 1932 čtenářů.

Reklama

Související témata: