Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 5:3Sparta v závěru udolala Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Buchtele 1 : 0
11. Thorell 2 : 0
11. Čachotský 2 : 1
20. Strnad 2 : 2
26. Sobotka 3 : 2
47. Percy 3 : 3
59. Thorell 4 : 3
60. Řepík 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 34. kole extraligy České Budějovice 5:3, doma vyhráli pošesté za sebou a uspěli v 11 z posledních 12 zápasů. Pražané byli po celé utkání lepší, duel ale rozhodli až v čase 59:00, kdy se trefil Erik Thorell. Poslední branku vstřelili domácí při power play. Jihočeši, na jejichž střídačce byl poprvé asistent Jiří Novotný, prohráli se Spartou i potřetí v sezoně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty oslavují gól vstřelený Budějovicím.

Článek

Domácím, kterým v sestavě chyběli čtyři obránci základního kádru, začali aktivně a soupeře v poklidu přehrávali. Již v první minutě mohl otevřít skóre Horák, podařilo se to ale až v 6. minutě Horákovi, jenž jistě zakončil pohlednou akci Sparty.

Pražané pokračovali v útočené hře a v 11. minutě připravil Konečný gól pro Gustafa Thorella. Hosté však zničehonic bleskově vyrovnali, když se hned po buly dostal před Kováře osamocený Čachotský a snížil na 1:2 z pohledu Motoru.

Stejně rychle mohl na druhé straně odpovědět Tomášek, Hrachovinu však nepřekonal. I díky tomu mohl v 19. minutě překvapivě vyrovnat Strnad, jehož střela propadla Kovářovi za záda. Gólman Sparty sice následně puk zalehl, ale sudí po kontrole u videa rozhodli, že přešel brankovou čáru.

Sparta se mohla vrátit do vedení v přesilových hrách, fauly Hovorky a Valského ale potrestat nedokázala. Domácí se prosadili až ve 26. minutě, kdy Hrachovinu prostřelil Sobotka a připsal si 100. bod v dresu Pražanů. Další gól mohl vzápětí přidat Erik Thorell, v koncovce ale neuspěl. Domácí i nadále diktovali tempo hry, akce v útočném pásmu ale často přehrávali.

A ve třetí třetině toho litovali. Poté, co neproměnil svou šanci Safin, dokázali Jihočeši vyrovnat. Hanzlovu přihrávku zpoza branky využil Percy a překonal Kováře potřetí. Sparta se snažila platnost gólu zrušit tzv. trenérskou výzvou upozorňující na postavení útočícího hráče v brankovišti, rozhodčí ale její protest neuznali.

V další početní výhodě mohli vrátit Pražanům vedení Řepík a Tomášek, Hrachovina ale dvakrát výborně zasáhl. Následně si poradil i s šancí Davida Vitoucha. V samotném závěru ale českobudějovický gólman rychle rozehrál puk, ke kterému se okamžitě dostali domácí a Erik Thorell. Motor se platnost gólu pokusil zrušit trenérskou výzvou, ale neuspěl. Zápas tak dohrával v oslabení. Přesto Jihočeši odvolali brankáře a inkasovali ještě jednou.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Buchtele (Tomášek, R. Horák), 11. G. Thorell (Konečný, Moravčík), 26. Sobotka (Kempný, Jakub Kovář), 59. E. Thorell (R. Horák, Kempný), 60. Řepík (M. Forman) - 11. Čachotský (Gulaš), 20. Strnad (Hovorka, Vopelka), 47. Percy (M. Hanzl, Valský). Rozhodčí: T. Horák, Sýkora - Hynek, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 8628.
Sparta: Jakub Kovář - Kempný, T. Tomek, M. Jandus, Mikliš, Moravčík, Böhm - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Kachyňa - Gulaš, Pech, Čachotský - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - V. Tomeček, Vopelka, Strnad - Chlubna, M. Toman, Karabáček. Trenér: Čermák.

Reklama

Související témata: