Hlavní obsah

Třinec posiluje útok. Získal reprezentanta Špačka

Zajímavou posilu do útoku získali krátce před koncem přestupního období třinečtí Oceláři. Do kádru zatím posledního extraligového šampiona nově patří 23letý reprezentant Michael Špaček, který se do Česka vrací po šesti letech v zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Michael Špaček posílí hokejisty Třince

Článek

Rodák z Mariánských lázní v této sezoně působil ve finské Tappaře Tampere, kde se ale před nedávnem dohodl na ukončení spolupráce a vrátil se domů. Za finský klub sehrál v tamní nejvyšší soutěži osmnáct utkání, ve kterých vstřelil pět branek a přidal osm nahrávek.

„Třinec je hokejové město, každou sezonu hrají o ty nejvyšší příčky. Rád bych tady udělal nějaký úspěch," vysvětloval účastník listopadového turnaje Karjala ve Finsku Špaček, který Třinec upřednostnil před nabídkami ze švédské ligy.

Bývalý mládežnický reprezentant debutoval v české extralize v sedmnácti letech v dresu Pardubic, v jejichž dresu odehrál 48 utkání s bilancí pěti gólů a sedmi přihrávek. Další čtyři zápasy přidal v play off.

Startu v NHL se nedočkal

V roce 2015 si jej ve čtvrtém kole draftu NHL vybral kanadský tým Winnipeg Jets. V minulé sezoně byl povolán do prvního týmu Tryskáčů, ovšem plnil jen roli náhradníka a zápas v NHL si nezahrál. Loni v březnu byl vyměněn do Los Angeles a měl pokračovat na farmě Kings v AHL, nicméně vinou pandemie koronaviru k tomu nedošlo.

V této sezoně se trojnásobný účastník šampionátu dvacetiletých a stříbrný medailista z mistrovství světa do 18 let z roku 2014 přesunul na sever Evropy. „Michael je velmi talentovaný hráč, který má na svůj relativně nízký věk velké množství zkušeností. Výhodou je i to, že jako univerzál dokáže zahrát na pozici centra i křídla," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Reklama

Související témata: