Hlavní obsah

Třinec se obratem přiblížil obhajobě, Nestrašilovu gólu pomohla babička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta sice i potřetí ve finálové sérii hokejové extraligy otevřela skóre, jenže stejně jako v pondělí na třineckém ledě o vedení přišla a Oceláři jsou po páteční výhře 3:2 o krok blíž obhajobě titulu. Čtvrtý zápas o titul, jenž může hostům přinést už mečbol, se odehraje v sobotu od 17.00 h znovu v pražské O2 areně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Třince oslavují gól na 3:1 během utkání finále play off extraligy.

Článek

„Bohužel rozhodly naše neproměněné šance, přitom proti takhle dobře bránícímu mužstvu, jako je Třinec, jsme si jich vytvořili docela dost. Nemyslím si, že by byl Třinec lepší ve hře, byl jenom efektivnější v koncovce," hodnotil trenér Sparty Josef Jandač.

„Troufnu si říct, že jsme první polovinu zápasu měli jasně víc ze hry. Bohužel jsme ve skóre i přes slibné brejkové situace víc neodskočili a Třinec si na nás zase zkušeně počkal," mínil domácí kapitán Michal Řepík, jenž v 10. minutě pohotově zakončil z pokleku. „Občas z takové pozice střílím, měl jsem tam volný prostor," líčil autor úvodního gólu.

Domácí dlouho těžili z lepšího pohybu, Hudáček během první třetiny čelil pouze šesti střelám. „Malinko nás nalomil první gól, byli jsme bázlivějším týmem. Přestáli jsme ale první třetinu za stavu 0:1 a ve druhé jsme ubránili přesilovky domácích v rychlém sledu a sami jsme dali dvě branky. Nabádali jsme hráče, aby byli trpěliví a z jedné brejkové situace přišel i třetí gól. Myslím, že poté jsme už hru kontrolovali a urvali důležitý druhý bod v sérii," přiblížil trenér vítězů Václav Varaďa.

Emoce na ledě i v hledišti. Na Oceláře házeli fanoušci mince i plechovky.Video: Sport.cz

„Čekali jsme od Sparty aktivní nástup, plná hala byla její motivace. Říkali jsme si, že tlak soupeře musíme nějak přestát, což se celkem povedlo, i když první třetina nebyla z naší strany úplně ono," říkal třinecký útočník Marko Daňo, jenž se vrátil do play off po dvoutýdenní pauze. „Asi to bylo trochu znát, že jsem delší dobu nehrál, ale snažil jsem se nějak pomáhat mužstvu. Zejména bojovností a jednoduchou hrou a ke konci se znovu vyplatila naše trpělivost," doplnil.

Až ve 29. minutě v přesilovce za Moravčíkovu vysokou hůl dostal puk do domácí sítě slovenský útočník Marcinko, když dorážel střelu krajana Marinčina. Sparta pak nevymyslela nic ze dvou přesilovek po sobě. Největší příležitost, jak jí vrátit vedení, zazdil v přečíslení Chlapík. Záhy přišel po domácí ztrátě puku ve 38. minutě třinecký úder. „Hledal jsem si místo v útočném pásmu a nějak jsem se k celé situaci přimotal. Sice jsem to měl přes ruku, ale všiml jsem si, že je Hudy zajetej v bráně, tak jsem se snažil pálit nahoru," popisoval autor druhé branky hostů Andrej Nestrašil.

„Vždycky, když přijede moje babička z Jihlavy na zápas, tak dám gól. Tuhle fajn tradici držím několik let a jsem rád, že tu dneska zase byla," usmíval se třinecký útočník. „Sice na nás Sparta vletěla, ale už vyrovnáním jsme chytili správné momentum. Když to pak Nesty dvě minuty před koncem druhé třetiny trefil parádně do víka, bylo najednou všechno lepší pro nás," líčil útočník hostů Ondřej Kovařčík.

Pečeť třineckému úspěchu dal ve 48. minutě gól Draveckého, sparťanská korekce skóre přišla pozdě, až 15 vteřin před koncem. „Jak Třinec otočil výsledek, už si to zkušeně pohlídal a my se fakt těžce dostávali přes jejich obranu," litoval domácí útočník Miroslav Forman. „Nemůžeme pokaždé spoléhat, že se podaří zápas otočit po úvodním gólu Sparty, ale na našem mužstvu je fakt hodně znát, že si už prošlo těžkými zápasy a umí se správně zachovat i včas reagovat," ocenil Nestrašil.

Reklama

Související témata: