Hlavní obsah

Třinec se Spartou se těší na semifinále. Zlín a Brno se přiblížily postupu, Boleslav deklasovala v baráži Kladno

Praha
Aktualizováno

Třinec a pražská Sparta si ve středu večer zajistily účast v semifinále letošního ročníku play off extraligy. Oceláři zdolali v pátém čtvrtfinálovém duelu doma Pardubice 6:3 a celou sérii ovládli 4:1 na zápasy. Z postupu se těší i celek z Holešovic. Suverén základní části udolal ve svém hájemství Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a sérii s Ostravany vyhrál taktéž 4:1. Blízko postupu jsou i hokejisté Zlína, kteří před vlastním publikem porazili Hradec Králové 4:0 a k semifinále jim chybí jedna výhra. Mezi nejlepší čtyři celky soutěže má nakročeno také Brno. Na ledě obhájce titulu z Plzně zvítězilo 3:2 a stejným poměrem vede i v sérii. Ve velkém stylu zahájila baráž o extraligu Mladá Boleslav, která deklasovala kladenské Rytíře 6:1. V prvním kole se dařilo i Chomutovu, Piráti v souběžně hraném duelu zdolali Olomouc 3:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z postupu do semifinále play off.

Článek
Fotogalerie

Sparta začala před zraky 10 070 diváků skvěle. Již ve třetí minutě jí zařídil vedení Přibyl, který skóroval potřetí v této sérii. Svěřenci kouče Josefa Jandače se ale pojišťovacího zásahu nedočkali, naopak v polovině druhé třetiny srovnal Kudělka. Napínavý zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich byl jediným úspěšným exekutorem domácí Lukáš Pech, jenž hned v první sérii překonal bekhendovou kličkou gólmana Filipa Šindeláře.

Sparťané pronikli do semifinále vyřazovací části poprvé od roku 2009. Ostravané už potřetí za sebou končí ve čtvrtfinále.

Třinec vyřadil Pardubice

Spolu s Pražany si zajistil start v semifinále i Třinec, který si doma poradil s Pardubicemi 6:3. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k triumfu Slezanů Radek Bonk. Do střelecké listiny se zapsal i Martin Růžička, který se trefil počtvrté za sebou.

Hosty neuchránil od porážky ani Radoslav Tybor, který jeden gól dal a na další dva přihrál. Oceláři vyřadili Východočechy poprvé v historii play off, předchozí dvě vzájemné série prohráli.

Berani jsou blízko semifinále

Hradečtí přicestovali do Zlína bez slovenského zadáka Vydareného, naopak do sestavy se vrátil zkušený obránce Ptáček. Vůbec poprvé v této sérii dostal v brance Beranů šanci Tomáš Štůrala a za důvěru se odvděčil čistým kontem, když zlikvidoval všech 26 střel soupeře.

Zlínští rozhodli o svém triumfu již v první polovině střetnutí. Ve 13. minutě otevřel skóre obránce Horák, o čtyři minuty později navýšil náskok ranou pod víko Veselý a na začátku prostřední dvacetiminutovky uklidnil domácí příznivce z dorážky Okál. Definitivní pojistku pak přidal minutu před koncem základní hrací doby v přesilovce Kubiš.

Zlínští vybojovali ve čtvrtfinále třetí výhru a sérii mohou ukončit v pátek, kdy je na programu šestý duel. Výhodu domácího prostředí však bude mít Mountfield.

Mistr bude odvracet mečbol

Krok od vyřazení jsou obhájci titulu z Plzně. Indiáni podlehli před vlastními diváky Brnu, když rozhodující gól vsítil na začátku třetí třetiny Pivko. V pátek na ledě Komety tak budou Západočeši odvracet mečbol Moravanů.

Úspěšně vstoupili do baráže chomutovští Piráti. Olomouc zdolali 3:1 a zaznamenali teprve druhou výhru z posledních 32 soutěžních utkání. První tři body do tabulky získala i Mladá Boleslav, která proti Rytířům rozjela brankostroj. Dvěma trefami a dvěma asistencemi pomohl Bruslařskému klubu k triumfu kapitán David Výborný.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 5. zápasy:
Plzeň - Brno 2:3
Branky: 29. Pletka, 45. Kratěna - 27. T. Svoboda, 36. Vondráček, 43. Pivko. Stav série: 2:3.
Zlín - Hradec Králové 4:0
Branky: 13. Horák, 17. Veselý, 23. Z. Okál, 59. Kubiš. Stav série: 3:2.
Třinec - Pardubice 6:3
Branky: 6. Nosek, 9. Bonk, 30. M. Růžička, 39. Polanský, 42. V. Polák, 57. Rufer - 7. Tybor, 33. Radil, 51. T. Nosek. Konečný stav série: 4:1.
Sparta - Vítkovice 2:1 po sam. náj.
Branky: 3. Přibyl, rozh. nájezd Pech - 33. Kudělka. Konečný stav série: 4:1.
Barážová skupina, 1. kolo:
Mladá Boleslav - Kladno 6:1
Branky: 17. a 31. Výborný, 9. Lenc, 20. Broš, 29. Pabiška, 47. Nouza - 45. Majeský.
Chomutov - Olomouc 3:1
Branky: 9. Havel, 19. Kubinčák, 54. Gajovský - 36. Pekr.

Reklama