Hlavní obsah

Třístý gól Růžička slavil jen chvíli. Náladu mu pokazila další porážka. Nehrajeme všichni, vytýkal týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve čtvrtém domácím utkání sezony obhájce mistrovské trofeje Třinec na vlastím ledě nedokázal zvítězit. V 7. kole hokejové extraligy v prodloužení prohrál 3:4 s Libercem, přesto by se důvody k malé oslavě v šatně Ocelářů našly. Útočník Martin Růžička, jenž se proti Severočechům podepsal pod všechny tři góly svého týmu (1+2), vstřelenou brankou zakulatil počet svých gólů v extralize na tři stovky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký střelec Martin Růžička.

Článek

„Je to velká meta, jsem rád za to, hodně si toho vážím. Nevím, kolika hráčům v historii se to podařilo, takže děkuju všem, co mi k tomu pomohli. Od vedení, přes spoluhráče, trenéry, rodinu," říkal 36letý hokejista.

Gólem na 2:1 předběhl v historickém pořadí Tomáše Vlasáka a nyní mu patří mezi nejlepšími extraligovými střelci jedenáctá příčka. Na desátého Davida Hrušku ztrácí tři branky. Lídrem pořadí je se 402 brankami exlitvínovský Viktor Hübl. „Každý z gólů, který jsem vstřelil má nějaké kouzlo a je velmi těžké vypíchnout jeden," řekl Růžička.

Po chvilce váhání přesto jeden z paměti vylovil. „Možná gól v sedmém semifinále předminulé sezony proti Mladé Boleslavi (Růžička vstřelil v čase 47:00 úvodní gól utkání, Třinec vyhrál doma 3:0 a postoupil do finále - pozn. aut.). Z toho jsem měl velkou radost," připomněl třinecký útočník.

První extraligovou trefu zaznamenal berounský rodák 29. září 2006 v dresu Znojma proti Slavii (5:2). „Byl to gól v přesilovce. Tenkrát mi poslal Peter Pucher křížnou nahrávku, já vystřelil a spadlo to tam," pousmál se.

Také na jubilejní třístý mu nahrál slovenský hokejista Marko Daňo. Třinec se tím v úvodní minutě druhé třetiny dostal do vedení, které ale neudržel a připsal si čtvrtou domácí porážku v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince, brankář Liberce Jakub Neužil.

„Nic příjemného. Na to nejsme opravdu zvyklí. Mluvíme o tom, teď jde o to, abychom to i dělali. Zatím nehrajeme všichni," zdůraznil zkušený útočník. „Musíme hrabat, makat a jít tomu naproti. Když tomu nedáte všechno, tak se ani štěstí kolikrát nepřikloní," poukázal.

Třinec si nyní na chvíli od extraligových starostí odpočine. V úterý bude ve švýcarském Davosu bojovat o udržení naděje postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů. „Můžeme toho využít k tom, abychom zapracovali na věcech, o kterých se bavíme. Nemusíme hrát pěkně, ale vyhrát. O to jde. To je i můj další osobní cíl. Pomáhat týmu k tomu, abychom vyhrávali a byli úspěšní," prohlásil Růžička.

Reklama

Související témata: