Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 4:1Tygři na Hané vyhořeli, domácí zabrali po dvou porážkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kunc 1 : 0
27. Ordoš 1 : 1
34. Dujsík 2 : 1
47. Ondrušek 3 : 1
58. Nahodil 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 21. kole extraligy Liberec 4:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Hanáků podepsal Lukáš Nahodil. Dvakrát se domácí prosadili v početních výhodách, v nichž se jim v sezoně dlouhodobě nedaří. Před utkáním měla Olomouc nejnižší úspěšnost využití početních výhod ze všech extraligových týmů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Michal Birner z Liberce, brankář Olomouce Jan Lukáš, Lukáš Derner z Liberce a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Článek

První šanci v zápase měla Olomouc, po pěti minutách hry při přečíslení tří proti jednomu ale zamířil Navrátil jen do připraveného Kváči. Aktivnější domácí mohli v úvodních deseti minutách udeřit ještě dvakrát, ale Mácha ani Knotek hostujícího brankáře nepřekonali. Hosté poprvé zahrozili až v přesilové hře, Ordoš však dvakrát neuspěl.

Úvodní gól duelu padl až na začátku druhé třetiny, kdy po závaru před brankou dotlačil puk za čáru dorážející Kunc. Poté ale chyboval olomoucký gólman Lukáš, který upadl při návratu do brankoviště a nabídl srovnání Ordošovi.

Vrátit domácím vedení mohl z dobré pozice Mácha, ale Kváču z bezprostřední blízkosti neprostřelil. Povedlo se to až v přesilové hře Dujsíkovi, který při střele z levé strany využil dobré clony Knotka. Liberec mohl ještě před koncem druhé třetiny znovu srovnat, Lukáš ale dokázal tečovanou střelu Jelínka vyrazit do tyče.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Michael Frolík z Liberce, brankář Olomouce Jan Lukáš a Jan Švrček z Olomouce.

Podruhé v zápase trefili hosté tyč na začátku třetí třetiny po střele Kolmanna od modré čáry. Více štěstí měl domácí kapitán Ondrušek, který v přesilové hře pěti proti třem tvrdou střelou z mezikruží zvýšil na rozdíl dvou branek.

Olomouc působila ve zbytku zápasu živějším dojmem a nepouštěla Liberec do tlaku. Výjimkou byly až přesilové hry čtyř proti třem a pěti proti čtyřem, při kterých hosté odvolali brankáře a uzamkli Olomouc v obranné třetině, branku z toho ale vytěžit nedokázali.

Naopak v závěru utkání ujel domácí Nahodil a střelou do prázdné branky zaznamenal svůj třetí bod v zápase.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Kunc (Rutar, Anděl), 34. Dujsík (Nahodil, Ondrušek), 47. Ondrušek (Nahodil, J. Káňa), 58. Nahodil (J. Knotek, Bambula) - 27. Ordoš (Filippi, Frolík). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:5, navíc Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4390.
Olomouc: Lukáš - Mareš, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Olesz, Nahodil, Kusko - Navrátil, Menšík, Kunc - Rutar, Anděl, Mácha. Trenér: Tomajko.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, Ordoš - Flynn, A. Najman, J. Vlach - Rychlovský, P. Jelínek, Šír. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: