Hlavní obsah

Ukázkový semafor či gólman jak z gumy. Brankáři servírovali parády, vyberte tu nejpovedenější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má za sebou druhou čtvrtinu základní části a Sport.cz vám po ní nabízí hitparády nejlepších zákroků gólmanů, nejparádnějších bitek a také zajímavých kuriozit. Jako první přicházejí na řadu brankáři, v anketě pod článkem můžete hlasovat, který z pěti zásahů se vám od 14. do 26. kola líbil nejvíce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Top 5 zákroků druhé čtvrtiny extraligyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

1) Filip Novotný (BK Mladá Boleslav)

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólman Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Filip Novotný z Mladé Boleslavi střelu útočníka Hradce Králové Jana Eberleho na první pokus nezastavil a zdálo se, že puk po zásahu o jeho levé rameno skončí v brance. Dvaatřicetiletý gólman ale na poslední chvíli stačil kotouč svou holí odpálit do bezpečí.

2) Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary)

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Karlových Varů Dominik Frodl.

Proti Mladé Boleslavi zastavil 28 střel Bruslařského klubu, nestačil na jedinou. Gólman Karlových Varů Dominik Frodl se blýskl hlavně v prodloužení. Nejprve při přečíslení vyrazil pokus Skalického, aby pak následnou dorážku Lantošiho zastavil ukázkovým semaforem.

3) Jan Strmeň (Banes Motor České Budějovice)

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Českobudějovický Jan Strmeň.

V domácím utkání proti Spartě střídal ve 31. minutě po čtvrtém inkasovaném gólu kolegu Hrachovinu a od té chvíle českobudějovický Jan Strmeň branku zavřel. Zaskvěl se zejména proti Lajunenovi, který zakončoval do odkryté klece a už se nejspíš viděl, jak slaví. Jenže kde se vzala, tu se vzala, Strmeňova hokejka…

4) Josef Kořenář (HC Sparta Praha)

Foto: Vít Černý, ČTK

Josef Kořenář z pražské Sparty.

V témže zápase se zaskvěl na druhé straně i Josef Kořenář. Při brejku našel Kubík Ordoše, který mohl snížit na 2:4. Sparťanský gólman ale předvedl bleskový přesun od jedné tyče k druhé a puk ukryl do lapačky.

5) Dominik Furch (HC Kometa Brno)

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Komety Brno Dominik Furch.

Že je snad z gumy, ukázal gólman Komety Brno Dominik Furch proti Hradci Králové. Pavelkova střela golfákem mířila do odkryté části branky, zdánlivě neřešitelný úkol ale Furch zvládl parádním zákrokem vyrážečkou, při kterém dokonce musel upustit svou hůl.

Který brankář předvedl ve druhé čtvrtině extraligy nejpovedenější zákrok?
Filip Novotný
20,8 %
Dominik Frodl
13,1 %
Jan Strmeň
15,9 %
Josef Kořenář
13,4 %
Dominik Furch
36,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 283 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Filip Novotný (hokejový brankář)
Jan Strmeň