Hlavní obsah

Extraligové šachy. Liberec, Vítkovice a Kometa mimo, soupeři narychlo hledají náhradní řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utkání 44. kola hokejové extraligy mezi Libercem a Českými Budějovicemi se kvůli epidemiologické situace v kádru Bílých Tygrů z preventivních důvodů odkládá. Motor, kterému ve středu skončila karanténa, si místo toho v pátek od 16 hodin předehraje zápas 47. kola s Kladnem, jež původně mělo hrát s Brnem. I několik hráčů a členů realizačního týmu Komety se totiž nakazilo omikronem a celé mužstvo míří do pětidenní karantény. Stejně jako Vítkovice...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce už tento týden nesehrají žádný zápas.

Článek

Duel mezi Libercem a Český Budějovicemi se nově uskuteční v neděli 30. ledna. Kromě toho bude odloženo také nedělní utkání Bílých Tygrů s Vítkovicemi, a to kvůli karanténním opatřením u Ostravanů. O novém termínu oba kluby jednají.

Ve vítkovickém týmu se totiž potvrdilo podezření na nákazu covid-19 a na základě výsledků PCR testů jde celé mužstvo z rozhodnutí krajské hygienické stanice do karantény. Ostravané tak nebudou hrát už v pátek na ledě Hradce Králové.

Kometa pak odkládá tři nejbližší zápasy - v Kladně, s Olomoucí a v Pardubicích. Nejbližší utkání by Brno mělo sehrát v pátek 28. ledna doma proti Karlovým Varům. O náhradních termínech odložených utkání se teprve rozhodne.

Páteční program extraligy má zatím v plánu tři zápasy. Kromě předehrávky Kladna s Českými Budějovicemi se uskuteční i předehrávka 57. kola mezi Třincem a Olomoucí. Z pátečního 44. kola zůstává v platnosti jen západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní.

V karanténě se aktuálně nachází pět z patnácti extraligových celků - Sparta, Pardubice, Brno, Vítkovice a Litvínov.

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by nemoc covid-19 zasáhla do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play off, musejí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

Ředitel extraligy Josef Řezníček pro Sport.cz uvedl, že kluby zatím nechtějí zkracovat základní část, a tak se zvažují dvě jiné varianty - protáhnout sezonu až do prvního květnového týdne, či zúžit předkolo play off na dva vítězné zápasy a čtvrtfinále hrát na tři vítězné mače. A nebo zkombinovat obojí.

Reklama