Hlavní obsah

Útočníci Dej s Kriegerem a obránce Kovář prodloužili ve Vítkovicích smlouvy

Aktualizováno

Útočníci Rastislav Dej a Peter Krieger a obránce Lukáš Kovář podepsali ve Vítkovicích nové víceleté smlouvy. Ostravský hokejový klub to oznámil na svém webu. Čtyřiatřicetiletý Dej nastupuje za Vítkovice již šestou sezonu, třicetiletý Kovář je pevnou součástí obrany svého mateřského klubu třetím rokem po sobě. Američan Krieger přišel před touto sezonou ze Zvolena.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Peter Mueller z Vítkovic, Nicolas Hlava z Litvínova, Lukáš Kovář z Vítkovic a brankář Vítkovic Lukáš Klimeš.

Článek

Slovenský útočník Dej má v české extralize na kontě už přes 800 utkání a je rekordmanem mezi cizinci. V minulosti hrál za Hradec Králové a Karlovy Vary, s kterými získal v roce 2009 titul. "Rasťo je bojovník, poctivec, který nevypustí jediný souboj a pro tým odvede hromadu té takzvané černé práce. Je to špičkový profesionál, který svým přístupem na ledě i mimo něj dává velký příklad i mladším hráčům. Má bohaté zkušenosti a ve Vítkovicích je momentálně jedním ze služebně nejstarších hráčů. Takovéhle hráče jednoduše chcete mít v kabině," uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Téměř dvoumetrový Kovář odehrál v extralize 431 zápasů a 392 z nich ve vítkovickém dresu. Více startů za ostravský klub nasbíral z obránců jen Petr Jurečka. "Kovy je vítkovický odchovanec, má zkušenosti, je hráčem, na kterého je spoleh. Je to Ostravák a samozřejmě v jeho prospěch hovoří i jeho výška," řekl Šimíček.

V této sezoně odehrál Kovář 26 zápasů, ve kterých si připsal sedm asistencí. "Hrát extraligu doma, ne každý toto štěstí má, proto si nového kontraktu nesmírně vážím," uvedl Kovář.

Devětadvacetiletý Krieger si ve své první sezoně v Česku vede výborně. V dosavadních 31 zápasech si připsal 13 gólů a 14 asistencí. "Peter je výborný hráč, klíčový centr. Má přehled ve hře, umí být produktivní. Navíc výborně zapadl do týmu a sám je v Ostravě spokojený," uvedl Šimíček.

Reklama