Hlavní obsah

Útočníci Kousal a Najman budou pokračovat v Mladé Boleslavi

Hokejoví útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman budou pokračovat v extraligové Mladé Boleslavi, která s nimi prodloužila smlouvy uplatněním opce. Oba odchovanci Jihlavy přišli do Bruslařského klubu v roce 2017 po sezoně strávené v zámořské juniorské WHL v celku Spokane Chiefs. V Mladé Boleslavi také nastupují v jednom útoku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Kevin Klíma z Hradce a Ondřej Najman z Boleslavi. Archivní foto

Článek

"Ani u jednoho jsme samozřejmě neváhali. Jak Ondřej, tak i Pavel se v hierarchii týmu sunou každou sezonou směrem nahoru, což Pavel dokázal tím, že se stal nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části, Ondřej zase dokázal stabilizovat svoji výkonnost a v každém zápase se o jeho hru mohl tým opravdu opřít," řekl klubovému webu sportovní manažer Václav Nedorost.

Třiadvacetiletý Kousal v základní části nasbíral 54 startů a 35 bodů za 15 branek a 20 asistencí. V play off ve 13 utkáních vstřelil dva góly a na stejný počet přihrál. V extralize sehrál celkem 270 duelů a zaznamenal 92 bodů (40+52). Za českou reprezentaci nastoupil v šesti zápasech a připsal si jednu přihrávku.

O rok starší Najman, který je vnukem bývalého útočníka a někdejšího trenéra české reprezentace Josefa Augusty, odehrál v této sezoně v dlouhodobé části 55 zápasů a získal 28 bodů (12+16). Ve 14 duelech play off jednou skóroval a přidal čtyři přihrávky. V nejvyšší soutěži zaznamenal v 248 duelech 89 bodů (35+54). Po šesti startech za český národní tým má na kontě jednu asistenci.

"Jsem rád a myslím, že můžu mluvit i za Kousyho. V Boleslavi už jsme oba jako doma," uvedl Najman.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín