Hlavní obsah

Útočník Marosz končí ve Vítkovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprávy o chystané výměně útočníka Rostislava Marosze z Vítkovic do Komety Brno prosakovaly už na konci přestupního období, trejd za Radka Koblížka ale nedopadl. Po necelém měsíci nicméně 31letý odchovanec třineckého hokeje ve Vítkovicích přesto končí. Vedení klubu se s autorem 89 extraligových branek v dresu šesti klubů dohodlo na ukončení spolupráce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rostislav Marosz z Vítkovic před brankářem Pardubic Romanem Willem.

Článek

„S Rosťou jsme se po vzájemné dohodě rozhodli ukončit naši vzájemnou spolupráci. Rozešli jsme se korektně. Osobně za sebe i za celé Vítkovice děkuji Rosťovi za tu práci, kterou u nás odvedl a za výkony, které v našem dresu odváděl. Do dalšího hokejového působení mu přejeme vše dobré a hodně štěstí," řekl sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera Roman Šimíček.

Marosz v této sezoně nastoupil za Vítkovice k 38 zápasům, v nichž vstřelil 4 góly a na dalších 12 přihrál. Ze vstřelené branky se ale radoval naposledy 11. prosince, kdy pomohl k vítězství nad Plzní 3:2 v nájezdech. Poté ze sestavy vypadl vinou zlomené ruky a pevnou pozici si v týmu Miloše Holaně už nenašel.

Po příchodu zkušeného Richarda Jarůška na konci přestupního období sledoval zápasy z tribuny a do sestavy se vrátil až poté, co z ní vinou zranění vypadl první centr Peter Krieger. Čtyři kola před koncem základní části ale ve Vítkovicích rodák z Nýdku, jenž si extraligu zahrál také za Třinec, Olomouc, Karlovy Vary, Pardubice a Liberec, definitivně končí.

Marosz přišel do Vítkovic nejprve na hostování z prvoligového Kladna před sezonou 2020/2021, play off a baráž zmíněné sezony ale dohrál znovu v Kladně. Od následujícího ročníku 2021/2022 pak ve Vítkovicích působil natrvalo. V modrobílém ostravském dresu odehrál celkem 117 utkání a nastřílel 22 branek.

Reklama