Hlavní obsah

Útočník Michnáč uspěl na zkoušce v Kladně

Hokejový útočník Albert Michnáč získal smlouvu na zkoušce v extraligovém Kladně. Třiadvacetiletý odchovanec Sparty působil naposledy ve slovenské nejvyšší soutěži v Prešově. V domácí nejvyšší soutěži má dosud na kontě 40 utkání, která rozdělil mezi Spartu, Karlovy Vary, České Budějovice a Plzeň.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Albert Michnáč ještě ve sparťanském dresu, ilustrační foto.

Článek

"Zkoušku už jsem udělal, smlouva je hotová," řekl klubovému webu Michnáč, který minulý ročník začal v prvoligové Slavii. Za ni sehrál 11 zápasů s bilancí sedmi bodů za tři branky a čtyři asistence. V jednom utkání nastoupil za České Budějovice a nebodoval. Za Prešov si připsal ve 42 duelech včetně play off 27 bodů za 14 tref a 13 asistencí.

V přípravě Rytířů, kteří ve čtvrtek podlehli v Rakovníku Karlovým Varům 2:5, nastupuje Michnáč v útoku s Antonínem Melkou a Ladislavem Zikmundem. "Odehráli jsme dobré utkání, ale po druhé třetině se to rozdělilo, abychom to trochu oživili. Jinak jsem s nimi hrál často a myslím, že jsme odehráli dobrá utkání. Mně se s nimi hrálo dobře," uvedl Michnáč, který ve 40 duelech v extralize zaznamenal 16 bodů za šest branek a 10 asistencí.

Na angažmá v klubu hrajícího majitele Jaromíra Jágra se těší. "Hodně kluků jsem znal ještě předtím, než jsem sem šel. Se spoustou z nich jsem hrál, s některými mladšími kluky se znám odmalička, kdy jsme proti sobě hráli. Znal jsem jich fakt hodně a sednu si s každým. Kolektiv je tu dobrý a můžu si pokecat s každým," prohlásil.

V Kladně hodně čerpá z rad centra Tomáše Plekance. "Je to super, všechny rady, které nám dává, si beru k srdci. Odehrál jsem s ním jedno utkání a bylo to super. Je to osobnost a pro každého hráče je to super," dodal Michnáč.

Reklama