Hlavní obsah

Útočník Rákos se po deseti letech vrací do Pardubic

Hokejový útočník Daniel Rákos se po deseti letech vrací do Pardubic, kde by měl působit primárně v nové vzniklém B-týmu Dynama v první lize. Pětatřicetiletý Rákos, který s mateřským klubem získal v letech 2010 a 2012 mistrovský titul, působil od prosince 2019 v Kometě Brno.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Rákos se po deseti letech vrací do Pardubic

Článek

"Po tom, co jsem nečekaně skončil v Brně, tak jsem řešil, kde budu hrát dál. Následně se mi ozval (sportovní manažer Pardubic B) Tomáš Rolinek a po krátkém rozmýšlení jsem se rozhodl, že nejlepší už bude být tady doma v Pardubicích a zase hrát za Dynamo," řekl klubovému webu Rákos.

Rákos si v uplynulé sezoně připsal v dresu Komety v 60 zápasech včetně play off 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí. V extralize, kde hrál i za Třinec a Hradec Králové, má na kontě 756 utkání a 210 bodů (83+127).

Rákos má být mentorem pro mladé hráče Dynama v záložním týmu. "Bude to pro mě něco nového. Už mám nějaký věk a těším se na to, že budu s mladýma klukama a že mě také něčím obohatí," uvedl Rákos. Chce se prosadit i do extraligového kádru. "Uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že jsem neřekl poslední slovo a že třeba, když by se mi dařilo, tak bych si mohl za áčko zahrát," dodal Rákos.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec