Hlavní obsah

Už je toho dost. Volno nám pomůže, říká sparťan Horák po náročném programu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno celé fotbalové utkání (92:18) trval gólový půst hokejistů pražské Sparty. Ukončil ho až krátce před polovinou úterní předehrávky 8. kola proti Vítkovicím Roman Horák. Při vítězství Sparty 3:2 měl nakonec prsty ve všech trefách svého celku. Po čtyřech zápasech v sedmi dnech teď Pražany čeká volno až do neděle a 32letý útočník přiznává, že už bylo potřeba.

Foto: Profimedia.cz

Roman Horák překonává vítkovického brankáře Lukáše Klimeše.

Článek

Autorem posledního gólu Sparty před duelem s Vítkovicemi byl shodou okolností právě Roman Horák. Minulý pátek skóroval v 55. minutě proti Olomouci, v neděli vyšli Pražané proti Brnu naprázdno.

Romane, zdá se, že ten půst jste zkrátka musel prolomit vy.

Máte pravdu. Minulý zápas jsme nedali ani jeden gól, což na domácím ledu určitě není příjemné. Že jsem ten gól dal já, je asi štěstí.

Celé utkání patřilo vaší formaci, která zařídila všechny tři góly. Jak funguje souhra s Joshem Kestnerem a Pavlem Kousalem?

My jsme spolu měli parádní přípravu, ale teď to trošku vázlo. Teď jsme ten zápas dovedli jako lajna do vítězného konce. Jsme za to strašně rádi. Doufám, že nám to vydrží i do dalších zápasů, protože bychom měli být jedna z lajn, co tým táhnou.

Po utkání s Kometou zněly z kabiny Sparty hlasy, že jste to nebyli vy. Co se s Vítkovicemi změnilo?

Zlepšili jsme se v útočném pásmu. Víc drželi puk, vytvářeli si víc šancí. V první třetině jsme sice jezdili, ale nemělo to žádný nápad a nevytvořili jsme si ani pořádné šance. Nakonec jsme první třetinu prohráli. Ve druhé jsme využili přesilovku, což nám pomohlo, protože nám poslední zápasy moc nešly. Na konci jsme si zápas trochu zkomplikovali ve hře Vítkovic bez brankáře, ale bereme body, a to je hlavní.

Foto: Sport.cz

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Vitkovice Ridera

Hráli jste čtvrtý zápas v sedmi dnech. Už je znát únava?

Už je toho dost. Teď ze začátku sezony na to ještě nejsme tolik zvyklí. Ale tým máme natolik zkušený, abychom si s tím poradili. Skoro všechny zápasy jsme měli doma, takže jsme nemuseli cestovat. Síly by ještě měly být.

Teď vás čeká volno až do neděle, kdy máte doma Liberec.

Už tady máme pár starších hráčů, za oddech jsme rádi (usmívá se). Zvlášť pro Kubu Kováře to musí být těžký, i když je na to asi zvyklý (při absenci Kořenáře odchytal posledních pět zápasů - pozn. red.). Ale volno určitě pomůže, protože si i mentálně trochu odpočineme.