Hlavní obsah

Už jsem starší, do Vítkovic mě přilákala vidina úspěchu, hlásí Jarůšek

Ve čtvrtek si poprvé otestoval vítkovický led, v pátek půjde do akce. A hned proti Spartě, v jejímž dresu v letech 2017 až 2019 nastoupil ke dvaasedmdesáti extraligovým zápasům. „Není čas, ztrácet čas. Čeká nás velký svátek. Vzdáváme hold panu Vůjtkovi, takže jsem to načasoval výborně. Moc se těším a doufám, že si to všichni užijeme s tou vítěznou tečkou na závěr,“ řekla klubovému webu po seznamovacím tréninku v Ostravě posila pro play off Richard Jarůšek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Jarůšek během tréninku v národním týmu

Článek

Důrazný útočník přišel na závěr sezony do Vítkovic z rakouského Pioneers Voralrberg s jasnou vizí. „Týmu se daří, jsme na druhém místě. Vidím tam úspěch, který se může povést. Doufám, že k němu dopomůžu," uvedl Jarůšek, pro kterého jsou Vítkovice už pátou extraligovou štací.

Českou nejvyšší soutěž hrál z Mladou Boleslav, Hradec Králové, Spartu Praha a Litvínov, odkud po sezoně 2021/2022 zamířil do zahraničí. Přes zkoušku v Německu zakotvil na konci října v Rakousku, kde se týmového úspěchu ovšem nedočkal. Feldkirch Voralrberg je v nesestupové ICE Hockey League poslední.

Jarůšek odehrál za Pionýry 28 zápasů a získal v nich patnáct bodů (8+7). „Ten tým byl v soutěži nový a bylo to znát. Rozpočet nebyl nějaký velký a podle toho ten tým vypadal. Byli tam mladí hráči z univerzit z ciziny nebo mladí Rakušané. A bohužel jsme často prohrávali. Ale v pár zápasech jsme překvapili. I Salcburk, který je druhý, jsme porazili," poukázal Jarůšek, jenž byl v týmové produktivitě pátý.

Další body už bude sbírat ve Vítkovicích, přestože jej chtěly i jiné extraligové týmy, včetně Litvínova. „Původně jsem chtěl zůstat v zahraničí a pár týmů se ozvalo. Zájem byl i z extraligy. Největší jsem cítil z Vítkovic, které se ozvaly jako první. Extraligu jsem v Rakousku sledoval, proto vím, že Vítkovice jsou nahoře, což mě lákalo. Už jsem starší, chci ještě udělat nějaký úspěch a myslím, že letos k tomu máme velmi dobře našlápnuto," vykládal 31letý útočník.

Podle trenéra Miloše Holaně je Jarůšek ideálním hráčem pro blížící se play off, kde chce využít jeho sílu a zkušenost v předbrankovém prostoru. „Trenéři mi naznačili, jaké plány se mnou mají, ale samozřejmě to nemusí být definitivní a může se to vyvíjet. Beru každou roli, která pomůže. Chci být stoprocentně platný pro tým. Vracím se do extraligy, do velmi kvalitní soutěže a jsem moc rád, že to vyšlo," zdůraznil bronzový medailista s Hradcem Králové ze sezony 2016/2017.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Jarůšek ještě během svého působení v pražské Spartě.

„Některé kluky ve Vítkovicích znám, s některými jsem i hrál. S jinými jsem se zase potkával jako soupeř. První dojmy jsou super, trénink měl náboj, vysoké tempo. Myslím, že se můžeme těšit na pátek," pozval na utkání 44. kola proti Spartě, které Vítkovičtí odehrají v retro dresech ze sezony 1992/1993.

Reklama