Hlavní obsah

Už mě nebaví se po každém zápase zpovídat z výsledků, pěnil vítkovický asistent Veber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dvě třetiny si hokejisté Vítkovic vybudovali proti Plzni dvoubrankový náskok, ve třetí části ale dvakrát inkasovali a všechna jejich dosavadní práce přišla vniveč. V prodloužení pak další pokažený duel ztratili definitivně. Výhru Plzně 3:2 vystřelil z rychlého protiútoku obránce Petr Zámorský. Vítkovický asistent Jiří Veber po utkání vůbec nebyl spokojený s přístupem hráčů a stěžoval si na to, že se po každém zápase musí zpovídat z výsledků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Škoda Plzeň 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu… Staré pořekadlo se v utkání 22. kola mezi Vítkovicemi a Plzní naplnilo bezezbytku. Domácí hokejisté hráli v utkání dohromady jedenáct minut v početní převaze, nejviditelnějším výsledkem jejich snažení byly ale jen tři protiútoky hokejistů Plzně Tima Söderlunda a Jakuba Lva.

Ve druhé třetině, kdy se hosté bránili pět minut v kuse po vyloučení Kryštofa Hrabíka za napadaní, jela plzeňská dvojice na Matěje Machovského dvakrát, klíčový byl ale brejk v 57. minutě při trestu Aleksiho Laaksa, z něhož po nahrávce Söderlunda bývalý hráč Vítkovic Lev srovnal na 2:2.

„Víme, že mají šikovné hráče, ale byli jsme na jejich přesilovky velmi dobře připraveni. Zvládli jsme je velice dobře, mohli jsme se i vydat dopředu, a to nám dalo šanci sáhnout si na bod,“ ocenil obránce Zámorský, jenž pak v prodloužení obrat dokonal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Plzeň 2:3 pp (61. Zámorský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Strašně moc důležité body. Jeli jsme sem s tím, že chceme nějaké urvat a dva by byly perfektní. Šli jsme si za tím od první minuty, i když ve druhé třetině jsme se těmi vyloučeními poslali zbytečně dolů. Ve třetí jsme ale navázali na první třetinu,“ vykládal plzeňský obránce.

Videogalerie ze zápasu Vítkovice - Plzeň

Na vítkovického brankáře Matěje Machovského vyslal Zámorský neuvěřitelných dvanáct střel. Z první trefil horní tyčku, z poslední rozhodl o vítězství Škodovky. „Trenéři mi říkají, ať střílím, tak to dělám,“ pousmál se zkušený obránce.

Ani náznak úsměvu neměl po utkání ve tváři vítkovický asistent Jiří Veber. „Opravdu už mě nebaví sem (mezi novináře) chodit a po každém zápase se zpovídat z výsledků. Jak to říct slušně… jsem z toho frustrovaný. Hrajeme ve druhé třetině devět minut přesilovku a nemáme z toho nic, kromě neuznaného gólu po trenérské výzvě,“ připomněl Veber situaci, ve které sice Marek Kalus vstřelil gól, po dlouhém zkoumání u videa ho ale sudí neuznali kvůli hraní vysokou holí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Plzeň, neuznaný gól VítkovicVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„I tak jsme ale ten druhý gól dokázali dát, ovšem ve třetí části jsme neuvěřitelným způsobem náskok prohospodařili,“ pokračoval Veber, jenž nebyl vůbec spokojený s přístupem hráčů. Zejména při hře v přesilovkách.

„Stáli jsme na střídačce jako diváci a doopravdy nevím, jak je možné nechat soupeře tolikrát ujet ve dvou na jednoho. Vypadá to jako lajdáckost, ale možná je to tím, jak na tom jsme, že to na kluky doléhá,“ vykládal Veber.

„Místo toho, abychom hráli jednoduše, tak jsme chtěli vymýšlet nějaké kombinace. Na to byla Plzeň velmi dobře připravená a my neuměli reagovat. Byl to od nás velmi špatný výkon a opravdu těžko to koušu,“ zdůraznil Veber po páté porážce a čtvrté na vlastním ledě za sebou.