Hlavní obsah

Už se řeší jen detaily. Sparta si plácne s Varaďou, jeho asistentem může být i legenda českého hokeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože sportovní manažer Jaroslav Hlinka před týdnem v neděli sliboval, že nového trenéra hokejová Sparta jmenuje brzy, dnes je tomu od odvolání Pavla Patery s jeho asistentem Patrikem Martincem už deset dní a pražský klub šéfa střídačky stále nemá. Podepsáno ještě nic není, hned dva zdroje Sport.cz však potvrdily, že vše už se zdá být dohodnuté. Spartu má vést Václav Varaďa, jeho asistenty se můžou stát Patrik Eliáš a Aleš Krátoška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Takhle slavil Václav Varaďa v dubnu letošního v pražské O2 areně zisk titulu s Třincem. Nyní by měl v libeňské hale působit jako kouč domácí Sparty.

Článek

S trochou přehánění, sparťanské hledání nového kormidelníka už začínalo připomínat nekonečný seriál Ulice...

V posledním utkání před reprezentační pauzu vedli Spartu proti Dynamu provizorně Hlinka se sportovním se sportovním ředitelem Petrem Tonem a trenérem dorostu Františkem Ptáčkem. Právě Hlinka s Ptáčkem pak od čtvrtka měli na povel i tréninky.

Jak dlouho ještě takový scénář vydrží? Zdá se, že moc dlouho už ne. Bitva o nového šéfa střídačky se měla smrsknout na dvé jména: Miloše Hořavu a Václava Varaďu. Hořava původně svůj příchod do klubu, který vedl v uplynulých třech sezonách (jen jednu však kompletně celou), podmiňoval oprášením spolupráce s Josefem Jandačem. Jenže ten odmítl, nedopadl ani příchod Václava Prospala, nabídku spolupráce s Hořavou nakonec s díky vrátil Švéd Hans Wallson.

Ani paralelně vedená jednání s Václavem Varaďou, jenž na jaře opustil Třinec po třech získaných titulech v řadě, se nevyvíjela hladce. V posledních dnech se však přeci jen posunula.

Šestačtyřicetiletý rodák z Kopřivnice požaduje tříletou smlouvu, navíc chce mít jasně vymezené kompetence - za co bude zodpovídat on, co naopak bude na manažerech Hlinkou s Tonem.

Bude tedy platit spojení Sparta Praha - Václav Varaďa? Prý už se teď finalizují jen detaily. Podle informací Sport.cz si trenér řekl o měsíční plat ve výši 600 tisíc korun, do toho další bonusy za uhrané body. Aktuálně předposlední celek extraligové tabulky by měl Varaďu potvrdit nejpozději v úterý.

Foto: Marek Burkert, Právo

Patrik Eliáš teď chodí na hokej v saku.

A jasněji má být i o Varaďových asistentech. Zdroje Sport.cz potvrzují, že se jimi můžou stát historicky druhý nejproduktivnější Čech v NHL Patrik Eliáš a k němu Aleš Krátoška.

Spolupráce s Varaďou, který od dubnové pauzy už lační po návratu na střídačku, by pro oba nebyla žádnou novinkou, vždyť mezi lety 2018 až 2020 mu byli k ruce u reprezentační dvacítky. Někdejší útočník Krátoška, jenž v roce 2003 získal se Slavií titul, navíc dělal Varaďovi asistenta už v minulé sezoně v Třinci. Eliáš zase Varaďovi v září domluvil stáž v New Jersey, kde strávil celou svou kariéru v NHL a dnes je u Devils konzultantem.

Pokud vše opravud klapne, pro Varaďu by angažmá ve Spartě začalo hodně pikantně, první zápas na její střídačce by si totiž odbyl ve středu v Třinci...

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články