Hlavní obsah

Už zase? Olomouc očividně přitahuje problémy s ledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To je pech. Už to vypadá, že ledové plochy se začnou před příjezdem hokejistů Olomouce strachy tát. V této sezoně už na třetím stadionu Mora „přinesla" problémy. Druhé čtvrtfinálové utkání v Pardubicích se ve 14. minutě přerušilo kvůli rýze u mantinelu a úvodní třetina se dohrávala až po přestávce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Lukáš Sedlák z Pardubic a Lukáš Klimek z Olomouce.

Článek

Ledaři upravovali ledovou plochu za olomouckou brankou už v polovině první části. To ještě hra poměrně záhy pokračovala. Při druhé komerční přestávce se už ledaři zapotili o dost víc, když zasypávali díru o pár metrů vedle. A s výsledkem nebyli spokojeni olomoučtí hokejisté.

Kapitán Jiří Ondrušek s útočníkem Silvesterem Kuskem dlouze debatovali s rozhodčím Antonínem Jeřábkem. A uspěli. „Uděláme úpravu, zalijou to a zamrazí. Já nevím, jak je tam velká díra. Oni hrát nechtějí. Já to nedokážu posoudit, ale rozhodně to bezpečné není," vysvětloval hlavní sudí pardubickému kapitánovi Patriku Poulíčkovi.

„Dohrajeme šest minut až po přestávce, ať si tam někdo něco nezlomí," byly slyšet z Jeřábkova mikrofonu ve vysílání ČT sport důvody, které sděloval domácímu trenérovi Radimu Rulíkovi.

Šest a půl minuty z úvodní periody se tak za stavu 0:0 dokončily až po přestávce. To se nelíbilo pardubickým fanouškům, kteří popichovali hosty pokřiky „nemůžou, nemůžou."

Ledovou plochu se naštěstí podařilo spravit. „Myslím, že to nebude žádná velká komplikace. Akorát se to přejede rolbou, zamrazí a pokračujeme," říkal v rozhovoru pro ČT sport olomoucký obránce Jan Švrček.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Pardubic během zápasu proti Olomouci

Nedošlo tak na o dost horší scénáře z nedávné minulosti. V prvním utkání předkola play off na olomouckém stadionu se muselo rozehrané utkání s Karlovými Vary dohrát až další den. A potíže se nevyhnuly ani v souboji těchto dvou soupeřů v rámci 4. kola, tentokrát na západě Čech, kde rozbítá rolba nechala v ledu velkou rýhu.

Mora problémy s hrací plochou očividně přitahuje. V Pardubicích nakonec situace dopadla naštěstí bez nutnosti odkládal zápas v už tak dost nabitém programu.

Reklama

Související témata: