Hlavní obsah

Užívá si to. Mladý bek roste po boku Jágra či Plekance. S nimi je to jednodušší, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrát si po boku nestárnoucího a hlavně stále aktivně hrajícího Jaromíra Jágra je sen každého hokejisty. Již třetí sezonu si tuto skutečnost náramně užívá dvacetiletý kladenský obránce Jiří Ticháček, který nasává potřebné hokejové znalosti i od dvacet let staršího Tomáše Plekance, jenž i letos Rytíře táhne za záchranou. „Furt si to užívám. Nikdy nevíme, kdy skončí,“ přiznává v hokejovém pořadu Příklep nedávný stříbrný medailista z mistrovství světa juniorů v Kanadě.

Na ledě s Jágrem a Plekancem? Furt si to užívám, odkoukávám různé věci, líčí spoluhráč v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Ticháček letos kroutí třetí sezonu v kladenském A-týmu, kde se díky povedeným výkonům zařadil mezi stabilní hráče základní sestavy. Mladý obránce tak může těžit i z hokejového umu velezkušených legend v týmu Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance, kteří i nadále patří k tomu nejlepšímu.

„Furt si to užívám. Nikdy nevíme, kdy skončí. Odkoukávám různé věci," popisuje příjemné chvilky Ticháček a jedním dechem přiznává, že mu obě legendy pobyt na ledové ploše výrazně usnadňují. „Když jsem s nimi na ledě, tak je to jednodušší. Pleky je takovej, že ví, kam si má najet a řekne, co potřebuje. Džegr chce furt puk, snažím se ho neustále hledat. Poslouchám je, protože oni tu hru vidí. Já si občas najdu nějakou mezírku a oni mi to tam dají," pokračuje dvacetiletý zadák.

Ticháček zachraňoval kladenskou juniorku v druhé nejvyšší soutěži. Bylo to nepříjemné, přiznává v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zkušenosti dvojice útočníků jsou zejména pro mladé hráče obrovským přínosem. „Všichni mladí kladenští hráči by měli co nejvíc nasávat od Jágra a Plekance. Minimálně jejich přístup k hokeji a zapálení," je přesvědčen šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Na druhou stranu mladé hráče chápu v tom, že to nechtějí panu Jágrovi s panem Plekancem pokazit," říká hokejový expert.

Ticháček je v kladenské kabině vůbec nejmladším hráčem. Věkový rozdíl oproti Jágrovi či Plekancovi je znatelný. „Plekymu tykám. Když jsem mu poprvé řekl ‚Dobrý den', tak mi odpověděl, jestli jsem se nezbláznil," usmívá se člen stříbrné dvacítky na posledním mistrovství světa. „Džegrovi na ledě tykám, v kabině mu ale furt říkám ‚Dobrý den'.

Sezona pro celek ze Středočeského kraje zdaleka neskončila. Kladno bude podruhé za sebou bojovat o udržení se v české nejvyšší hokejové soutěži. „Pro Kladno je v tuto chvíli prioritní zachránit extraligu. Kdyby se to nepovedlo, tak mám obavu, že na Kladně nastanou velké existenční potíže," přemítá expert Kézr.

Dopsali mě na soupisku, když nemohl přijet Jarda Jágr. Vzpomínka na dobu bronzovou v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jako velký problém vidí tamní juniorku, které na konci letošní sezóny pomáhal se záchranou druhé ligy právě Ticháček. „Ve chvíli, kdy mají juniorku o soutěž níž a ještě jí zachraňují, tak pak nemají kde brát. Je to smutný příběh kladenské tradiční hokejové bašty," dodává hokejový expert. Kladno se v baráži utká se Zlínem, série začne v neděli 16. dubna.

Reklama