Hlavní obsah

V baráži je hokej hnusný, záchrana byla obrovsky náročná, tvrdil karlovarský Bičánek. Děkoval sedmi fandům

Jihlava

Po Litvínovu se v nejvyšší soutěži udrželi i hokejisté Karlových Varů. V předposledním utkání baráže o extraligu snadno zvítězili v Jihlavě 6:2 a kolo před koncem už mají jistotu, že si mezi elitou zahrají i v příští sezóně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hokejistů Karlových Varů po prvním gólu, vlevo je brankář Jihlavy Jakub Škarek.

Článek

„Nakonec všechno dobře dopadlo, avšak sezóna pochopitelně úspěšná nebyla. Jsme strašně rádi, že jsme pro Vary extraligu udrželi. Bylo to obrovsky fyzicky i psychicky náročné. Play out a baráž jsou úplně jiné soutěže než play off. Hokej se v nich hraje hnusný a moc vás nebaví, ale přesto je potřeba pracovat neustále na sto procent. My jsme to dokázali." říkal spokojeně kapitán Energie Radim Bičánek poté, co karlovarskou kabinou dozněl vítězný pokřik. Ještě předtím se spoluhráči poděkoval sedmi karlovarským fandům, kteří vážili cestu na Vysočinu.

Přes šťastný výraz v obličeji se nezdálo, že by záchranu v elitní soutěži hodlal nějak bujaře oslavovat. „Určitě ale posedíme a dáme nějaké pivko," plánoval jednačtyřicetiletý veterán, který teď zváží, zda neskončí s vrcholovým hokejem. „Jsem úplně vyčichlý. Až se z hektického závěru sezóny vzpamatuju, musím si všechno pořádně promyslet," tvrdil Bičánek.

Útočník Jakub Svoboda, který načal karlovarskou kanonádu, si liboval, že nedělní duel se Slavií bude pro jeho tým už jen formalitou. „Byly by to hrozné nervy," měl jasno. „Cíl jsme nakonec splnili, a tak si aspoň malou oslavu zasloužíme. Zažil jsem baráž poprvé v kariéře a nerad bych si ji v dohledné době zopakoval," usmíval se Svoboda, jenž zatím netuší, jaký dres bude oblékat v příští sezóně. „Patřím Zlínu, ale skutečně nevím, kde skončím," krčil rameny.

Karlovarský asistent Mikuláš Antonik hráčům za zvládnutou baráž poděkoval. Závěrečný krok v Jihlavě nebyl podle něj tak jednoduchý, jak napovídá výsledek. „Začali jsme nervózně a až tři góly ve druhé třetině nás uklidnily. Je moc dobře, že hokejoví příznivci budou moct dál ve Varech chodit na extraligu," oddechl si.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články