Hlavní obsah

Olomouc potvrdila odchod opor, nahradit by je mohli zkušení borci

Aktualizováno

Tři opory, gólman Jan Lukáš (29), obránce Tomáš Dujsík (30) a útočník Jan Káňa (31) opouští hokejovou Olomouc. Hráči a marketingový manažer klubu Simon Vejtasa to novinářům potvrdili ve čtvrtek v obchodní galerii Šantovka v Olomouci, kde se autogramiádou, která trvala téměř tři hodiny, rozloučili po úspěšné sezoně stejně jako jejich spoluhráči s fanoušky. Příští angažmá neprozradili.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Lukáš v olomouckém dresu končí

Článek

„Kluby, do kterých přestupují, si to nepřejí," vysvětlil Vejtasa. Gólman Lukáš, který na Hané pět let tvořil s Branislavem Konrádem jednu z nejlepších dvojic v extralize, pak odtajnil alespoň to, že odchází do finské nejvyšší soutěže.

„Nabídek bylo víc. Finsko, o kterém jsem snil už jako malý kluk, mi dávalo smysl. Nechtěl jsem jít do stejného domu. Snad mi to hokejově i v osobním životě pomůže. Konkrétní ale v této chvíli být nemohu," uvedl Lukáš.

Dujsík do Plzně

Dujsík se podle informací Práva upsal Plzni, nejproduktivnější hráč Kohoutů v základní části Káňa Vítkovicím. Oba na Hané působili šest let. „Přišel čas na změnu, okysličení kariéry," řekl k odchodu Dujsík.

„Chci hrát o nejvyšší příčky. I když jsem tady zažil krásná léta, cítil jsem, že tady ambice bojovat o titul nejsou. Nejsem nejmladší a rád bych jednou zvedal nad hlavu mistrovský pohár," popsal své pohnutky Káňa.

Další odchody na spadnutí

Zkušení borci ovšem nemusí být poslední, kdo z Olomouce odejde. Útočník Karel Plášek (22) má smlouvu v Kanadě a měl by se vrátit ta oceán. Veterán Rostislav Olesz (37) údajně zvažuje konec kariéry. „Karel má platnou smlouvu v Kanadě, uvidíme, jak vše dopadne. A Rosťa, zcela bez komentáře," podotkl Vejtasa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Buchtele by mohl posílit Olomouc

Zároveň vyjádřil přesvědčení, že klub si poradí a opět, jako v minulosti několikrát, přivede adekvátní náhradu. V zákulisích už padají zajímavá jména. Přijít by mohl například gólman Jakub Sedláček, který už v posledních dvou sezónách krátce Kohoutům vypomáhal.

Mluví se také o útočnících Janu Buchtelem (Sparta), Eriku Hrňovi a Petru Vránovi (oba Třinec). Vejtasa to však ani v jednom případě nepotvrdil. „Jména jsou to marketingově i sportovně zajímavá, v této chvíli se však k příchodům nových hráčů nebudeme vyjadřovat, někteří ve svých aktuálních klubech stále hrají," dodal Vejtasa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice