Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi podepsalo šest hokejistů nové smlouvy

Vedení extraligové Mladé Boleslavi podepsalo nové smlouvy hned se šesti hokejisty stávajícího kádru. V klubu budou nadále pokračovat brankář Gašper Krošelj, obránci David Bernad, Petr Šidlík, Mitch Fillman a útočníci Maris Bičevskis a Jan Stránský. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z výhry.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Krošelj působí v Mladé Boleslavi od roku 2018, aktuálně tvoří vyrovnanou dvojici s Janem Růžičkou. "Gašper i letos předvádí velice slušné výkony, byť ho trochu brzdí menší zranění. Jeho kvality ale známe, a proto není třeba na naší brankářské dvojici cokoliv měnit," uvedl sportovní ředitel Václav Nedorost na adresu slovinského reprezentanta, který v extralize doposud odchytal 96 zápasů a například osmkrát udržel čisté konto.

V obraně bude pokračovat trojice Bernad, Šidlík, Fillman. "Neustále se posouvá vpřed a navíc věříme, že pořád ještě herně poroste," řekl Nedorost k šestadvacetiletému Bernadovi, jenž v posledním zápase základní části na Spartě nastoupil s kapitánským "céčkem" na dresu. Písecký rodák přišel do Mladé Boleslavi již v mládežnickém věku v roce 2012.

O rok starší Šidlík působí ve městě automobilů první sezonu. "Stal se stabilní součástí naší obrany, navíc je to jeden z nejlepších hráčů v (hodnocení) +/- (bodů) v celé soutěži," podotkl Nedorost s tím, že i třicetiletý kanadský obránce Fillman za necelé dvě sezony potvrdil své kvality.

Devětadvacetiletý Biševskis se do středočeského týmu přesunul v průběhu minulého ročníku z Hradce Králové a stal se pevnou součástí třetího týmu základní části aktuální sezony.

"Maris dokáže hrát kdekoliv a s kýmkoliv, navíc má coby útočník neuvěřitelné defenzivní vlastnosti," řekl Nedorost k lotyšskému reprezentantovi. Druhou sezonu hraje za Bruslaře i Stránský. "S Honzovým přínosem jsme spokojení dlouhodobě, charakterově skvěle zapadá do týmu," dodal Nedorost.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec