Hlavní obsah

V moravské bitvě se trefil jen Koblížek. Dva body bereme, výhru jsme už nutně potřebovali, tvrdí útočník Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nelichotivou sérii čtyř extraligových porážek v řadě v moravské bitvě konečně uťali. Brněnští hokejisté zdolali v zápase, v němž v základní hrací době ani v prodloužení gól nepadl, díky lépe zvládnutým samostatným nájezdům Olomouc 1:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Olomoucký Jan Knotek (vlevo) se snaží zastavit Radka Koblížka z Komety.

Článek

Jediným úspěšným exekutorem byl v páté sérii útočník Komety Radek Koblížek. „Nic jsem nevymýšlel. Zkusil jsem střelu pod vyrážečku, jak jsem zvyklý. Naštěstí to tam spadlo. Dva body bereme. Bylo to ubojované vítězství, které jsme ale už nutně potřebovali," říkal spokojeně.

Nepamatoval si, kdy naposledy odehrál bezbrankové utkání. „Oba celky si počínaly výtečně v defenzívě, a i oba gólmani podali skvělý výkon. Je moc dobře, že Dominik Furch vychytal nulu. Na něj i na Marka Čiliaka se můžeme spolehnout," tvrdí Koblížek.

Je rád, že si jeho tým vylepšil náladu před nadcházejícími těžkými extraligovými duely ve Vítkovicích a se Spartou. „Bude to hodně náročný dvojzápas. Dobře zregenerujeme, a budeme chtít v pátek a v neděli samozřejmě zase uhrát nějaké body," plánoval forvard Komety.

Brněnský asistent Jiří Horáček svoje hráče pochválil. „Kluci střetnutí odpracovali na sto procent. Zaplaťpánbůh, že jsme tentokrát na rozdíl od předchozího zápasu v Pardubicích zvládli nájezdy a máme aspoň dva bodíky. Zasloužili se o ně i naši fanoušci, kteří nás skvěle hnali dopředu," poděkoval na dálku příznivcům Komety.

Olomoučtí sice neskórovali ani ze hry ani v penaltovém rozstřelu, avšak přesto si z Brna odvezli bod. V pětiminutovém nastavení mohl rozhodnout bývalý hráč Komety Karel Plášek, vyloženou šanci ovšem zahodil. A neuspěl poté ani při nájezdech. „Hrál jsem v Brně jako soupeř vůbec poprvé, takže to pro mě byl dost zvláštní duel. Kdybych proměnil tutovku v prodloužení, mohli jsme brát dva body my. Při nájezdu jsem se snažil dát Furchovi puk mezi nohy, ale provedl jsem to špatně," mrzelo Pláška.

Kouč Hanáků Jan Tomajko nebyl navzdory porážce zklamaný. „Odehráli jsme v Brně solidní střetnutí a navázali jsme tak na předchozí dobré výkony. Vytvořili jsme si docela dost střeleckých příležitostí, ale bohužel jsme je neproměnili. Bod ovšem bereme," svěřil se Tomajko. I jeho celek se mohl spolehnout na výborně chytajícího brankáře. „Honza Lukáš má nyní skvělou formu. Klobouk dolů," cení si trenér Olomouce.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články