Hlavní obsah

V týmu je větší jiskra, tvrdí karlovarský útočník Kumstát

Vloni byl postrachem soupeřových brankářů, střelecky táhl hokejisty Karlových Varů, ale v tomto ročníku extraligy prožívá těžké období. Kanonýr Petr Kumstát prodělal operaci vykloubeného ramena a teprve se vrací do zápasového rytmu. „Zkusíme zabojovat o předkolo play-off, a když to nevyjde, musíme se vyhnout baráži," nastínil Petr Kumstát v rozhovoru pro Sport.cz plány Energie pro zbytek sezóny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karlovarský útočník Petr Kumstát (vlevo).

Článek

Jak vnímáte svůj návrat na ledovou plochu?

Byl jsem mimo hru dva a půl měsíce. Pět týdnů jsem přitom nemohl nic dělat. A to je dlouhá doba a každý takový pokus o návrat je složitý. I když jsem už nějakou dobu trénoval, poznávám znovu náročnost extraligy. Odehrál jsem tři utkání během pěti dní a zápasy mají úplné jiné tempo než příprava. Takže jsem toho měl docela dost.

Co říkáte na umístění a bodové konto karlovarského mužstva?

Doma hrajeme dobře. Prošli jsme si nějakým útlumem, ale zdá se mi, že teď je v týmu větší jiskra než předtím.

V pátek vás čeká důležitý duel v Liberci. Před Bílými Tygry máte na dvanáctém místě jen čtyřbodový náskok. Po skončení střetnutí tedy soupeři buď uniknete, nebo se vám protivník v tabulce ještě přiblíží.

Samozřejmě si tyto aspekty uvědomujeme. Do každého utkání jdeme s pokorou a do Liberce pojedeme pochopitelně s cílem co nejvíce bodovat. Teoreticky bychom snad mohli pomýšlet i na předkolo play-off, ale to nezáleží jen na nás. Ostatní adepti by museli hodně prohrávat. Když to s předkolem nevyjde, zůstane naším cílem vyhnout se baráži.

Stanovil jste si nějakou gólovou hranici pro finiš sezóny?

To vůbec ne. Znovu říkám, že se teprve dostávám do pravidelného herního režimu. Moje hra je založená na fyzickém fondu a důrazu. Po tom zranění mně síla ještě chybí. Takže moc střelecké kvality a pohledného hokeje zatím předvést nemohu. Ale jsem součástí týmu a chci klukům pomoci, jak jen to půjde.

Reklama

Související témata: