Hlavní obsah

Vary se radují: Dvě věže zase řádí a Skuhravý není „kolenovrt“

Jirka G. NovákSport.cz

Hned několik důvodů k radosti měli ve středu večer hokejisté Karlových Varů. Ve finále extraligy vyhráli i druhý zápas na ledě pražské Slavie a dělí je už jen jedno vítězství od zisku historického titulu. A navíc - středeční výhru zařídil hattrickem kapitán Václav Skuhravý, o jehož štědrosti kolují v karlovarské šatně legendy. Spoluhráči se mohou těšit i na tučný příspěvek do kasy.

Článek

"Venca je hodně štědrej, takže tam nebude problém. To není žádný ´kolenovrt´," smál se po zápase karlovarský brankář Lukáš Mensator a prozradil, jak to někdy v kabině vypadá, když se kapitán rozparádí. "Když dostane třeba desetiminutový trest, tak pak v šatně vykřikuje takové částky, že by se vám z toho zamotala hlava! To radši ani nebudu zveřejňovat," pokračoval gólman v dobrém rozmaru.

ČTVRTÉ FINÁLE HOKEJOVÉ EXTRALIGY NA SPORT.CZ:
ON-LINESlavia Praha - Karlovy Vary 4:6
REFERÁTKarlovy Vary přestřílely Slavii, od titulu je dělí jedna výhra
HATTRICKSkuhravý: Zdálo se mi, že ho dá Petr Kumstát
CHYBAKadlec místo prázdné branky trefil jen tyč
ODMĚNADvě věže zase řádí a Skuhravý není kolenovrt

Skuhravý s Kumstátem, to jsou poslední roky hlavní útočné hvězdy Karlových Varů. Ale v letošním play-off hráči přezdívaní "dvě věže" zatím nijak extra nezářili, Skuhravý dokonce od prvního zápasu čtvrtfinále čekal na vstřelení gólu. Ve finále se ale znovu chopili otěží karlovarské ofenzívy. Kumstát zařídil výhru ve třetím utkání a ve čtvrtém na tři branky přihrál, Skuhravý si kromě hattricku připsal i asistenci.

"Jsme rádi, že se nám daří. Ale máme čtyři vyrovnané pětky a každá dává góly. Teď se to povedlo nám, minule zase jiným. Jsme jeden tým a jdeme za svým cílem," tvrdil Petr Kumstát, jehož obránci Slavie jen těžko odstavovali od puku. "Hrál se rychlý hokej a síly ubývají," komentoval hru soupeře.

Kumstát: Tyčka do prázdné brány? Už se mi to taky stalo

Za rozhodující pak označil moment ve třetí třetině, kdy Petr Kadlec neskóroval ani při střele na prázdnou branku. "Ta tyčka Kadlece asi rozhodla. Hned z protiútoku jsme dali gól a tam se ten zápas zlomil," tvrdil Kumstát, jenž měl pro zaváhání slávistického beka pochopení. "To se může stát, mě se něco podobného už ve Varech stalo taky. Pro něj smůla, ale pro nás jedině dobře."

"Ten začátek byl rozjetej na baseballové skóre 14:12," překvapil divoký úvod zápasu Mensatora. "Říkal jsem si, jak to dopadne. Hrát takhle s mužstvem jako Slavie, to je trochu sebevražda," dodal gólman, jenž nechce ani za vedení 3:1 na zápasy nic podcenit. Vždyť Slavia už za takového stavu dokázala otočit semifinálovou sérii s Vítkovicemi. "Oni to určitě ještě nezabalí a klidně se může stát, že tu budeme hrát sedmý zápas," zůstává Mensator při zemi.

Cestovali zpátky do Varů

Ačkoliv se i další utkání finále hraje v Praze, karlovarští se rozhodli ned po středečním zápase odcestovat domů na Západ Čech a do metropole se opět vrátí až před pátečním duelem. "Možná bysme ušetřili síly, ale na druhou stranu budeme zase doma," nedělá si z toho hlavu Kumstát.

Vysoký útočník věří, že i v pátém finále jeho tým předvede slušné představení. "Přijedeme s chladnou hlavou a samozřejmě budeme chtít zase zopakovat dobrý výkon. U nás máme jednu jedinou hvězdu a tou je brankář Mensator, my zbytek jsme bojovníci. Budeme to tady chtít v pátek ubojovat," prohlásil na závěr.

Reklama

Související témata: