Hlavní obsah

Vaše chování je ostudou celé extraligy! pustil se Liberec do odporného činu hráčů Hradce. Ten se omlouvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to v úterý pod Bílou věží mezi hokejisty Hradce Králové a Liberce (5:4 v prodloužení) vyhecovaný zápas, který v poslední minutě druhé třetiny nabídl i bitku mezi obráncem Mountfieldu Bohumilem Jankem a zadákem hostů Lukášem Dernerem. A právě po jejím skončení nastaly na domácí střídačce hned tři momenty, které už jsou daleko za hranou fair play...

Foto: David Taneček, ČTK

Obránce Mountfieldu Bohumil Jank po vítězné bitce nad libereckým Lukášem Dernerem (v pozadí).

Článek

Po šarvátce Janka s Dernerem i několika předchozích náznaků strkanic zůstalo na ledě královehradeckého zimáku ležet několik hokejek.

Liberecký klub ve středu odpoledne zveřejnil na svých sociálních sítích video, jak hráči Východočechů hned ve třech případech sebrali z ledu hůl patřící Libereckým a na střídačce je pak za pomoci dvířek střídačky lámou vedví. Nepoužitelný „materiál" pak Bílým Tygrům domácí hodili zpátky na led.

„Chování střídačky Hradce Králové je ostudou pro celou Tipsport extraligu. Máme alespoň poslat fakturu?" uvedl Liberec na sociálních sítích.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Hradce Králové Tomáš Martinec na střídačce východočeského klubu.

Podle informací Sport.cz se cena jedné hokejky pohybuje mezi sedmi až osmi tisíci, souhrnná škoda tak přesahuje částku dvacet tisíc korun.

Na Libercem zveřejněné video východočeský klub zhruba po hodině zareagoval.

„Mountfield HK odsuzuje nesportovní chování některých jednotlivců A-týmu z průběhu úterního utkání proti Liberci. Vedení hradeckého klubu uvedená záležitost mrzí a Bílým Tygrům se za tuto událost omluvilo. Klub bude věc s dotyčnými řešit interní cestou," uvedl hokejový Mountfield.

Reklama